Обожавам да готвя! А напоследък най-голямата ми кулинарна страст определено са тестените изделия – всичко що се бърка, меси, точи, пече и изпълва цялата къща с божествен аромат. Мда. Почти се специализирах в приготвянето на кекс, а само преди ден спретнах тези чудни меденки.
Признавам си обаче, че има още много какво да науча и, че редовно се изправям пред различни проблеми – най-често пред тези три:
Проблем 1
Захарта, която използвам при приготвянето на сместа за сладкишите, често се разбива ужасно трудно. Причината: втвърдила се е, защото не съм я съхранявала както си му е редът – в херметически затворен съд. За да я направя по-мека, я слагам в подходяща купа и я затоплям в микровълновата печка за няколко минути.
Проблем 2
inmПонякога сладкишите ми изгарят отдолу, което е супер гадно, няма майтап. Това става, защото тавата, в която се пекат, се нагрява много при по-продължителна термична обработка. За да се предотвратят неприятни случки, препоръчително е съдът винаги да се застила с хартия за печене.
Иначе, изгорелите места могат да се изрежат внимателно и незасегнатата им част да се изяде със спокойна съвест.
Проблем 3
Курабийките ми, меденките и прочее бисквитки стават доста твърди, само няколко часа след като са излязли от фурната.
За щастие, разбрах каква грешка допускам. За да запазят мекотата и пухкавостта си, готовите вкусотии трябва да се съхраняват в добре затворен съд, за предпочитане - буркан. Нещо повече, добре е вътре да се пусне късче хляб. То ще се справи с влагата и ще пази сладките от изсъхване.
Е, това са моите проблеми. Бих се радвала да споделите с мен вашите и заедно ще се опитаме да ги разрешим :)
Добави коментар