Нека сладоледът се пукне от яд

Когато имаме този, друг не ни е необходим
Нека сладоледът се пукне от яд

Вчера няколко пъти бях на ръба да си купя сладолед. Ама не го направих. Въздържах се. Не ме плашат Е-тата в съдържанието му, не. По-скоро... купешките наистина не са ми вкусни. А пък са и калорични.

Затова харесвам всички домашни алтернативи на леденото изкушение. Следващата, която ще ви забъркам обаче, безспорно ми е любима.

За да я приготвя, ще са ми нужни:

  • 6 големи кивита, нарязани на тънки кръгчета
  • 160 грама черен шоколад (с възможно най-високо съдържание на какао, разбира се)
  • 60 грама кокосово масло

Ето какво ще направим. Ще наредим кръгчета киви върху хартия за печене в подходящ съд и ще им забучим лекичко по една клечка за сладолед. После ще ги бутнем във фризера за минимум 4 часа. Колкото повече постоят на хладно, толкова по-добре.

995722Bare feet in the kitchen

Ще разтопим шоколада и кокосовото масло на водна баня. След което ще потопим вътре последователно прилично замразените сладоледчета. Ще стегнат за нула време. Можем да ги консумираме веднага или да ги върнем във фризера да се поохладят още малко.

Това е то. Тук пък ви предлагам да пробвате рецептата на Гери, ще си оближете пръстите. Ако ни станете приятели във фейсбук, ще ви черпим редовно. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май