Маслото от макадамия намалява холестерола

Полезен е също за кожата и косата
Маслото от макадамия намалява холестерола

Ако обичате ядки, може би сте пробвали и тези на макадамията. Те са вкусни, засищащи и полезни за здравето. Маслото от тях също има своите предимства- подпомага кожата и косата, бори се с различни проблеми в организма благодарение на своите съставки.

Маслото от макадамия е източник на палмитолеинова киселина - мононенаситена мастна киселина, която се бори с лошия холестерол, като същевременно подобрява нивата на добрия. Помага за по-добър метаболизъм на организма, нанесено върху кожата, увеличава нивото на палмитолеиновата киселина в нея. Затова е особено полезно след излагане на вредните слънчеви лъчи. 

Мононенаситената мастна киселина е най-ценното вещество в маслото от ядки на макадамия. Ето защо:

1. Намалява лошия холестерол

Близо 31 милиона възрастни имат висок общ холестерол в Америка. Около 73,5 милиона възрастни също имат висок "лош" холестерол с ниска плътност на липопротеините. Повечето от тях не се лекуват, което им създава проблеми с лошия холестерол, според проучване.Палмитолеиновата киселина в макадамиевото масло може да помогне за справяне с тези проблеми. Доказано е, че тя намалява лошия  холестерола и увеличава нивата на добрия, с което спадат нивата на общия холестерол.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Лъв
23 юли – 23 август