Стоп! Спрете за миг. Знаем, че имате безброй задължения, куп срещи и хиляди уговорки. Подозираме, че винаги "ужасно много закъснявате", че сте до гуша затрупани с работа, но...
Когато става въпрос за ядене, е добра идея да намалите скоростта, спокойно да седнете на масата и да обърнете внимание на целия процес по консумирането. Е, това няма да ви гарантира, че похапвате здравословно (важно е и какви продукти присъстват в менюто ви), но е една крачка към разумното и правилно отношение към храната.
А сега може да отделите минута и за този материал, който, така или иначе, не е особено дълъг ;] Защото в него ще ви дадем три добри идеи, които ще стимулират усилията ви да се храните бавно и спокойно:
Не! на играта с вилицата
Хващате я и не я пускате по време на цялата вечеря. Сякаш се страхувахте, че някой ще ви я открадне ;)
Лошото е, че е по този начин се изкушавате да я използвате по-често, без почивки между отделните залъци. Което пък, логично, може да увеличи риска от преяждане.
Затова приятелският ни съвет е да я оставяте периодично. Което, между другото, се отнася и до всички останали прибори на трапезата. Ако не са със сребърно или със златно покритие (с инкрустирани диаманти), никой няма да ви ги вземе, не се безпокойте. Служете си с тях разумно и с едно наум.
Хапка след хапка
inm.comНе сте преглътнали цялото съдържание в устата си, а продължавате да слагате още храна в нея. Защо? Разбираме да участвате в състезание по надяждане, но май не е това.
Просто бързате излишно, а добрата поговорка гласи, че, който бърза, далеч не стига.
Имаме предложение за вас: преди да посегнете към нова хапка, вижте дали сте се справили с предходната. Дъвчете, дъвчете, дъвчете...
Когато и последната трошичка бъде раздробена (е, може и да не е съвсем последната - да не бъдем дребнави, де), може да продължите напред с нови сили.
Последен, последен!
Обикновено сте първите, които приключват с яденето. Сега е моментът да промените това. Всеки път удължавайте времето за хранене, като, за целта, може да си засичате време. Разбира се, идеята не е да излапвате цялата храна още в началото. Има смисъл само, ако разпределяте нещата така, че чак накрая да оставате с празна чиния. Което, разбира се, никак не е лесна задача. Но сме сигурни, че ще се справите.
Е, това са кратичките ни съвети днес. Чували сте ги милион пъти, но дали ги прилагате, а?
Добави коментар