Подарете си тренировъчно време

Лесно е.
Подарете си тренировъчно време

Не мога да отрека, че в напоследък все по-трудно успявам на намеря време и мотивация за тренировка. И аз, като всеки нормален човек, подобаващо се сплесквам от работа, старая се да се виждам с хората, на които държа, да чета по някоя друга книга, да гледам разни стойностни (или не съвсем) филми и дори ми се случва да се понаквася в петък вечер и след това да прекарам съботата в мрънкане и охкане.

Физическата активност обаче е много важно нещо и това ви го казвам не само, защото в горния ляв ъгъл на този сайт има едно FIT. Ето защо трябва да управляваме времето си така, че да можем да се движим (сравнително) редовно. Всъщност, забравете какво казах току-що.

Няма такова нещо като управление на времето или тайм мениджмънт, както е по-модерно да се казва напоследък. В денонощието винаги ще има точно 24 часа и тези 24 часа винаги ще бъдат еднакво неуправляеми за вас и за всеки друг човек на планетата. Това, което можем да направим обаче, е да се научим да управляваме себе си по-добре в рамките на този времеви отрязък. Лесно е да се каже, но как да го направим?

Не знам. Тоест, начините са прекалено много. Две неща, които ми вършат много хубава работа напоследък*, са един супер семпъл таймер за обратно отброяване на време и точно 20 минути. Дайте да си го кажем – дори и най-заетият човек да сте, пак ще намерите 20 минути. А вие не сте този човек, познавам ви.

Набележете си приоритетната област, върху която трябва да работите. Направете разлика между "трябва" и "искам" или "най-лесно ми е". Повечето хора трябва да наблегнат върху долната част от тялото и дърпащите си движения, например. Но нека не говорим само за тренировки. Болшинството от хората трябва да обърнат повече внимание върху качеството на движение, като цяло, а това е свързано с недотам забавни неща като мобилизация, стречинг и самомасаж. Бъдете честни със себе си, защото е във ваш интерес.

Настройте таймера си да отброява 20 минути. Правете, каквото ще правите, без да се подмотавате. След изтичането на 20-тата минута сте напълно свободни да продължите да живеете един по-добър живот.

 

* Незнайно докога, защото човешкото съзнание е долна гад и често си намира начини да преодолява вашите мръсни номерца.

 

А във фейсбук страницата ни можете да споделите всички ваши оправдания защо имате време да четете статии в интернет, но не и да се движите.  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май