Звезден фитнес пример: Аланис Морисет

Вегетарианка и запалена по йога
Звезден фитнес пример: Аланис Морисет

Секс, наркотици, алкохол. Да, съгласни сме: в здравословно отношение рок звездите рядко са добър еталон за подражание :) Но Аланис Морисет е най-яркото изключение от тази общоприета представа.

На 37 години, изпълнителката на "Ironic” не изпъква с небрежно и иронично отношение към здравето и външния си вид. Напротив. Освен че е вегетарианка от няколко години, канадската певица тича редовно. А през 2009 година даже организира благотворителен маратон за набиране на средства за хора с хранителни разстройства.

Към днешна дата Аланис е може би един от най-горещите йога почитатели. Започва да се занимава с древното учение още през далечната 1995 година, когато е на 21. По същото време на пазара излиза първият й албум - "Jagged Little Pill" и периодът е твърде натоварен и стресиращ за нея:

"Усетих адска нужда да се посветя на дейност, която да съчетава както физически упражнения, така и медитативни практики. Йога се оказа перфектен избор – почувствах, че съм родена за нея".

15 години на шалтето. Без прекъсване!

Няма да преувеличим, ако кажем, че изпълнителката е пробвала почти всички стилове в йога – от бикрам, през ащанга до айенгар. Но споделя, че харесва най-много виняса. Освен това, певицата със супер симпатичните трапчинки има брат-близнак. Ако не знаехте, той е йога инструктор и артист. Така че Аланис не крие кой е любимият й треньор и че често ползва услугите му.

А йога й помага да възпитава в себе си важни качества като "любопитство" и "самоуважение". Дава й вдъхновението, от което има нужда, за да твори.

"Началото беше трудно", откровена е все пак Морисет. "Като повечето начинаещи, се насилвах излишно да изпълнявам перфектно всички пози. И, естествено, това беше грешка".

Днес чаровницата помни тези трудни моменти и се учи от тях. Освен всичко друго, йога е направила още една добра услуга за нея – помогнала й е да се радва на безпроблемна и спокойна първа бременност.

Всъщност, Аланис никога не е прекъсвала практиката си и успешно съчетава сесията си с грижите за Евър – сина й.

Резултатът: здрава е, радва се на прекрасно семейство и се чувства удовлетворена от себе си. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 01.08.2011 | 16:34
    Ама първата снимка, сте я подбрали... малеле!

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май