Готови за зумба

С удобни обувки и в добро настроение
Готови за зумба

Помните ли, че преди време, тук, най-сърдечно ви поканихме да се зумбираме заедно? Хайде, де! Да почваме своята забавна латино-фитнес сесия най-накрая.

Е, добре. Нека първо преговорим основните елементи, на които е добре да обърнете внимание, преди да се впуснете в безаварийното си зумба приключение:

Екипировката

Най-напред изберете подходящи обувки. Не ви съветваме да тренирате с маратонките си за тичане. Защото подметките им могат да се окажат значително по-дебели и да ви попречат да танцувате и да изпълнявате правилно всички движения. Въпреки че не са трудни, последните изискват подвижност и свобода на долните крайници.

Съвет: доверете се на меки, удобни, спортни обувки с по-тънки подметки и всичко ще е наред. Като тези, например :)

Клубът

Изглежда, че колкото повече хора се зумбират наведнъж, толкова по-забавно става. И все пак едва ли ще сте доволни, ако се блъскате непрекъснато в крайниците на останалите трениращи, нали?

Съвет: Опитайте се да откриете зала, в която предлагат клас от максимум 25 човека. Бонус: при по-скромна група, инструкторът има възможност да наблюдава и помага на заблудилите се :)

Впрочем, въпреки че вече има редица клубове със сертифицирани преподаватели по зумба у нас, все още те не са тотално наводнени от посетители. Така че сме сигурни, че ще откриете просторно решение на зумба намеренията си.

Сложността

Както казахме вече, движенията тук не са трудни. Обаче, в началото може и да ви поизпотят, тъй като са нови и нетипични за изпълнение от тялото ви.

Съветваме ви да не страдате, че не успявате да влезете в ритъм или непрекъснато бъркате стъпките. Обратното, не се насилвайте и спрете, когато почувствате несигурност. Изчакайте няколко минути и пак се включете в съвместния, забавен танц на групата. Постепенно ще свикнете с комбинацията от стъпки и нещата ще ви изглеждат хипер елементарни.

Е, готови! Нека зумбирането започне сега : )

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май