Виж, Европа!

Един невероятен таймлапс от Стария континент
Виж, Европа!

Броени дни ме делят от момента, когато ще седна в един миниван заедно с петима приятели и ще запраша към Иберийския полуостров, където възнамерявам да изживея най-смислените две седмици за тази година. Затова ще разберете склонността ми да уплътнявам една много сериозна част от работното си време в съпреживяване на чужди пътешествия.

Миналата година американецът Дейвид Смит прекарва три летни месеца в Европа, благодарение на жена си, която е от литовски произход. Двамата разполагат "базовия си лагер" във Вилнюс и оттам започват да атакуват различни евродестинации, като през цялото това време Дейвид снима като луд фотограф. Втората част от това определение е факт, а първата е лично мое предположение. То се базира на обстоятелството, че за периода между май и август, господин Смит успява да изщрака над 30 000 кадъра, които документират набезите им из Стария континент. Освен литовската столица, в списъка влизат още Лондон, Амстердам, Париж, Стокхолм, Копенхаген, Хелзинки, Рига, Хераклион (Крит), Фира (Санторини), Милано и Чинкуе Тере.

По-късно фотографът използва тези снимки за направата на таймлапс, който нежно, но категорично те измъква от офиса и те запраща по онези места. Направи си услуга като сложиш слушалки и изгледаш видеото на цял екран. После плачи, тръгни си по-рано от работа и върви да си купиш самолетен билет.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май