Храна за кожата

През есента
Храна за кожата

Супер! Синоптиците ни обещаха късно и хубаво лято, чак... до края на септември. Въпреки това, с всяка изминала сутрин, студът навън става все по-осезаем, а есента все по-често напомня за присъствието си.

Лошото е, че хладният въздух може да изсуши кожата на лицето ви за нула време, без да усетите дори.

За да се предпазите от подобно стечение на обстоятелствата, бързо отворете хладилника и вижте с какво може да почерпите днес естествената си обвивка :) inm.com

Вода

Редовната консумация на прозрачната напитка е порядъчно лесен и прилично евтин начин за хидратиране на кожата.

Добрата новина е, че много плодове и зеленчуци могат да се похвалят с високо съдържание на вода: има я в ябълките, в кивито, в краставичките...

Омега-3 мастни киселини

Грижат се кожата ви да е гладка и предпазват от появата на бръчки. Освен това съдействат за контрол на възпалителните процеси в нея, които според много учени са причина за преждевременното й стареене.

Продукти, богати на омега-3 мастни киселини, са тлъстите риби като сьомгата, рибата тон и скумрията. Има ги в добри количества и в орехите.

Цинк

Ето ви един много добър приятел на естествената ви обвивка. Освежава я, предпазва я от изсушаване и лющене.

Цинк има в пуешкото месо, в граха и в морските храни. Бонус: в пуешкото месо пък се съдържа карнозин, който съдейства за ограничаване лошите ефекти от окислението в организма.

Бета-каротин

Оказва магически ефект върху сухата и раздразнена кожа. Знаете, че морковите са най-добрият източник на бета-каротин. Обаче, може да го откриете още в сладките картофи и в тиквата, много актуални през настоящия сезон.

Е, хайде, посрещнете есента подобаващо, с грижа към кожата ;)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април