Хайде да спортуваме... пред НДК

Пред Националния дворец на културата можете да разучите и пробвате различни спортове в рамките на 3 дни
Хайде да спортуваме... пред НДК

Площадката пред НДК се превърща в спортна арена за 3 дни – вчера тържествено беше открита първата Национална спортна панорама в София. В рамките на събитието, което продължава до утре, 30-ти април, столичани ще могат да се запознаят отблизо с около 70 спорта, представени от своите федерации и отделни клубове.

Инструктори и спортисти ще помагат на всички желаещи да се запознаят с отделните занимания и ще дават информация относно ползите от спортуването като цяло. Разбира се, на много места ще има демонстрации, както и възможност някои спортове и уреди да се пробват на място.

Минисъстезания, подаръци за децата и безплатни посещения в различни зали са само част от изненадите, подготвени за гостите.

Панорамата се провежда за първи път, успоредно с 6-ят Фестивал на българското образование, и е част от кампанията на Министерството на физическото възпитание и спорта - "Аз обичам спорта". В тази връзка официалният старт на проявата бе даден от министър Свилен Нейков, подкрепен от кмета на София Йорданка Фандъкова и Стефка Костадинова, председател на Българския олимпийски комитет.

Ние обаче се питаме защо децата трябва да пробват някой спорт в рамките на 3 дни пред НДК, който може да се практикува на ограничени места, и то – в определени райони? По-логично ни се вижда да се инвестира в строеж на спортни съоръжения, които да се ползват целогодишно, вместо в неколкодневни демонстрации с неясна ефективност. И наистина ли е достатъчна тази панорама, за да накара хлапетата да станат от компютъра си и да се раздвижат?

Въпреки всичко препоръчваме да се разходите до импровизираната спортна площадка, защото там има за всекиго по нещо - възрастните могат да видят дрифт демонстрации от Тодор Дунев, тийнейджърите могат да поиграят софтбол, а най-малките ще получат безплатен урок по езда. Във всички случаи това може да бъде страхотно начало на новия ви, по-активен начин на живот.

Горе, в галерията, можете да видите част от демонстрациите.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май