Учени съобщават: гледането на спортни предавания може да повиши качеството на живот

Учени съобщават: гледането на спортни предавания може да повиши качеството на живот

Редовното спортуване положително влияе на здравето и намалява стреса. Това е известен факт, с който надали някой ще спори. А какво влияние оказва на организмът гледането на спортни предавания? Какво конкретно възниква в ума и тялото, когато става дума за най-вълнуващите игрови моменти, които определят историята на спорта?

Както се вижда от спортен сайт, редовен шампионат на НХЛ настъпва в своята решаваща фаза,  и хиляди фенове на хокей по целия свят не могат да не гледат екраните си. Емоциите на запалянковците са на рекордно високо ниво, и няма значение, кой отбор те подкрепят. От момента, когато шайбата се появяви на леда, и докато не зазвучи финалния сигнал, нивото на адреналина не пада нито на секунда.

Редовния преглед на спортни предавания стимулира различни отдели на нашия мозък и помага за неговото развитие. Съгласно многочислени изследвания, човешкият мозък може да пресъздава изображения, които са близки до тези, които възникват у професионални спортисти по време на мачове. Гледането на спортни състезания води до чест сърдечен пулс и тежко дишане.  Това значи, че дори когато не се занимаваме със спорт, мозъкът и тялото се чустват като че ли на нормална тренировка. Гледането на спортни трансляции също така подобрява способността да мислиш и да визуализираш. Всички видове спорт, не само хокея, изискват планиране, стратегия и реакция.

На 28 януари на арената на клуб «Тампа-Бей Лайтинг» се състоя мач на всички звезди на Националната хокейна лига. Крайната победа в съревнованието спечели отборът на Тихоокеанската дивизия, печелейки срещу Атлантическата дивизия с 5:2. На живо на «Амали арена» мача са наблюдавали 19 092 фена, а в Тампа могат да се похвалят и с многомилионна аудитория на телезрители.

Ако не знаете с какво да за занимавате вечер можете да избягате от ежедневието като включите спорт тения канал. За щастие, 2018-та година обещава да бъде наситена с големи спортни събития, а преживените по време на гледането емоции ще окажат положително въздействие върху вашето здраве.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Стрелец
23 ноември – 21 декември