Три спорта се обединяват в кросфита

И трите спорта, които се комбинират в тренировката, помагат с нещо на тялото
Три спорта се обединяват в кросфита

В една тренировка кросфит има елементи и от три спорта – това са леката атлетика, гимнастиката и вдигането на тежести. Тренировките са сравнително кратки и изключително интензивни – методът за трениране е особено подходящ за хората, които искат да внесат динамика и разнообразие в ежедневието си.

И трите спорта, които се комбинират в тренировката, помагат с нещо на тялото. От гимнастиката са взаимствани упражнения със собствено тегло – могат да бъдат на лост или халки, клекове, лицеви опори, успоредка и пр. При всяко упражнение може да се добавят и допълнителни тежести – дъмбели, вериги и друг вид тежести.

Леката атлетика е представена в кросфита от няколко различни видове бягания – крос, средни и дълги разстояния и пр. Освен това са взаимствани и скоковете.

Що се отнася до вдигането на тежестите – от този спорт за взети два вида клек – преден и заден, мъртва тяга, лежанка и др. Освен това в кросфита се използват познатите от вдигането на тежести изхвърляне и изтласкване.

Този вид тренировки са подходящи за всеки – включително и за деца. Тренировките за малчуганите, естествено, са съобразени с възрастта и физическата им подготовка. Обикновено кросфит тренировката за децата е поднесена под формата на някаква игра – всичко е изключително внимателно преценено и няма излишно натоварване.

Кросфитът е изключително интересен начин за поддържане на перфектната фигура, най-вече заради разнообразието от упражнения, които предлага една тренировка.

Чрез кросфита можете едновременно да отслабнете и да понатрупате мускули. Много голяма част от упражненията се правят за време, така че не е прекалено да се каже, че тренировката кросфит е състезание със себе си. Има и упражнения, които се правят за голям брой повторения.

Идеята на кросфита е всеки следващ път човек да се справя по-бързо с даденото упражнение или да е направил повече повторения.

Тренировката кросфит е изключително динамична – всеки път тренировката е различна, тоест няма определена схема, която трябва да се следва.

Единственото, което присъства всеки път на тренировка, е състезателният елемент. Има вариант да тренирате индивидуално или в група от няколко човека.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март