Танците: мисия възможна

С настроение и желание
Танците: мисия възможна

Дори и пингвините на Южния полюс разбраха, че през последните седмици празнична треска тресе целия свят. Месецът на Голямото пазаруване е току-що открит, а финансовият баланс на много семейства вече е абсолютно нарушен.

Какво да ви кажем? Няма да се разсърдим, ако и ние получим хубав подарък, даже - няколко. Но едва ли ще умрем от яд, ако това все пак не стане.

Знаем, че празникът е хубав поради ред други, нематериални, причини. Всъщност, той е чудесен повод да се съберем с близките и приятелите си, да похапнем (без да прекаляваме, разбира се), да се позабавляваме и най-вече – да потанцуваме! Защото обожаваме да се движим в ритъм под звуците на любимата си музика. А вие? Обичате също, но не го правите, защото не го умеете? А, не! Въобще не ви вярваме. През "дългия" си живот на дансинга сме се убедили, че всички могат да танцуват. Трябва просто да приемете това и тогава краката сами ще ви покажат правилните стъпки.

А такива, всъщност, няма! Всички са правилни, стига да кършите снага с настроение и желание. И, да, преди всичко е важно да се отпуснете, а не да сте сковани и напрегнати - все едно всички ви гледат втренчено и критикуващо. И така да е, какво от това?

С много практика и с течение на времето, ще разберете, че танцуването изобщо не е "невъзможна мисия", нито е страшно. Обратното. Адски приятно, релаксиращо и социално занимание е, от което не бива да се лишавате в никакъв случай. Започвайте още сега, след работа!

А за да ви бъдем полезни в новото предизвикателство, ще ви припомним едно много хубаво движение, което сме сигурни, че ще ви превърне в крале на дансинга. Взехме го назаем от Уил Смит или по-точно от героя му в романтичната комедия от 2005 "Хич" ("Hitch").

E, готови ли сте?

  • В началото може само леко и тежкарски да поклащате глава. Чудесно се справяте, няма майтап. 

Важно: усмивката трябва да се превърне във ваш задължителен аксесоар - носете я по време на всяка денс вечер. Сложете я и сега.

  • Когато се почувствате готови, свийте ръцете в лактите, близо до тялото. Докато пощраквате лежерно с пръсти и се усмихвате чаровно, стъпете с единия крак настрани и после придърпайте към него другия. Продължете да събирате и раздалечавате краката, по възможност в ритъм.

Е това е! Ще ви да дадем време да свикнете с това движение и продължаваме със следващото, нали?

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май