Готови, старт! Зимният сезон започва утре

Е, поне за феновете на ските, сноуборда и спусканията с найлони ;)
Готови, старт! Зимният сезон започва утре

Дойде времето и за снежни приключения! Зимният сезон в планинските ни курорти стартира утре, 15-ти декември, когато в Пампорово, Боровец и Банско едновременно откриват съоръженията за любителите на снежните спортове.

Ако вие смятате да прекарате последния работен ден от извънредно дългата седмица по пистите, определено имате избор :) А ето и повече информация, която да ви ориентира накъде да се насочите:

741038ПампоровоПампоровоПампорово

Тук официалната церемония по откриването на пистите започва в 11.30 на плац Студенец, в подножието на писта "Стената". Преди и след това гостите ще забавляват Бобо и 100 кила, както и ди джей зад пулта, а организаторите са предвидили и томбола с награди.

Съоръженията в курорта ще работят безплатно целия уикенд. За жителите на Чепеларе и Смолян е предвиден безплатен транспорт за деня на откриването, който ще се движи по предварителен график.

В седмицата след откриването на пистите (17-21 декември) картата за лифта ще бъде на промоционална цена от 29 лева. Редовните цени за ползването на съоръженията остават същите като през миналия сезон.

Банско

Откриването на пистите в най-големия ни ски курорт започва в 10.00. Официални гости на събитието са Марк Жирардели, Херман Майер и Петър Попангелов, с които всички желаещи ще могат да се състезават по-късно в надпреварата "Победи шампионите". За най-бързите и атрактивни любители на ските са предвидени награди. В играта "Ловци на Съкровища" пък ще могат да се включат всички желаещи, които ще трябва да търсят подаръци, заровени в снега.

1a7f50f5-92bc-0f2a-f2ef-133e4db6dc8dБанско

Графа и Печенката ще се включат в забавленията през деня в компанията на водещия Део.

От 15 до 20 декември картата за лифта и в Банско е на по-ниска цена и ще струва 30 лева. Редовните цени за ползване на съоръженията пък вече са обявени тук.

741037БоровецБоровец

Официалната част в курорта започва малко по-късно, в 14.00 часа, пред хотел "Рила" и дори онези, които са заети сутринта, ще могат да се включат в зимното забавление.

Организаторите са предвидили демонстрации, музика и огнено шоу, а водещ е Орлин Павлов. Съоръженията ще могат да се ползват безплатно целия ден, като цените за предстоящия сезон остават без промяна от миналата година.

Витоша

Няма да пропуснем да споменем и любимата на софиянци Витоша. Тук обаче стартът на сезона се отлага, като точна дата още не е определена.

От "Витоша ски" се оправдават с липсата на сняг, но обещават, че тази година съоръженията ще работят.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май