Разтрийте корема!

Овладейте един (само)масаж, който помага при запек
Разтрийте корема!

Винаги съм знаела, че масажите отпускат и облекчават разни болежки, но този е истинска революция! Все още не съм изпробвала действието му, но веднага, щом разбрах за него, реших да споделя откритието тук. Ако той наистина разполага с достойнствата, които му приписват, значи заедно ще помогнем на много хора да стимулират перисталтиката си :)

Ползите, които следва да изпитате след неколкократно приложение на терапията, са цялостно отпускане на тялото и духа, снабдяване на разположените в коремната кухина органи с повече кислород, стимулиране на изхождането.

Докато правите масажа е най-добре да сте в легнало положение, а в конкретния случай ваната е доста подходящо място. Усещането ще бъде многократно по-приятно и отпускащо, ако използвате любимото си масажно масло.

Времетраенето на масажа следва да бъде около 15 минути – първите 5 ще ви бъдат необходими, за да свикнете с движенията и специфичния натиск, а последните пет, за да прилагате само лек натиск. По този начин тялото ще се отпусне още по-добре.

Започнете да разтривате с две ръце, като се придвижвате от зоната на апендикса към ребрата. Използвайте кръгообразни движения с малък обхват, без да отлепяте длани от повърхността на тялото. Когато стигнете до ребрата, се плъзнете по диагонал надолу и вляво, докато не стигнете под пъпа. После се изкачете по същия диагонал до ребрата.

След това се спуснете право надолу, докато не стигнете до слабините и началото на крака. През цялото време прилагайте гореспоменатите кръгообразни движения с цели длани.

Не забравяйте по време на размачкването да дишате бавно и равномерно. Препоръчително е да поемате въздух през носа и да издишате през устата. Важно е да не натискате силно с ръце, докато вдишвате – можете да използвате по-силен натиск по време на издишане.

Ако решите да приложите масажа в последователни дни, усилвайте натиска бавно и постепенно, всеки следващ ден.

Терапията не е препоръчителна в случай, че страдате от болки в корема с неясен произход или заболяване на някои от органите в коремната кухина. В случай, че все пак желаете да опитате, задължително се консултирайте с лекар.

За постигане на максимални резултати от масажа, е хубаво да го комбинирате с ежедневна консумация на достатъчно количество вода. Когато не спортувате активно и не губите голямо количество течности, например, препоръчителната доза е 2 литра дневно.

Желаем ви свежи и усмихнати дни!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май