Завръщането: Кама Сутра

Звучи ви ретро? Или твърде сложно? По-добре първо опитайте
Завръщането: Кама Сутра

Напоследък все по-често възниква въпросът: Каква стъпка да предприемем, ако страстта в настоящата ни връзка намалява и почти не остава време за секс? Или какво да правим, ако последният е просто краткотрайно физическо занимание без особени емоции?

Неволно или не, в ерата на интернет и кратките текстови съобщения, се случва да пренебрегваме сериозно онези малки сладки моменти с любимия човек. Факт.

Ние няма да ви отегчаваме със съвети на специалисти, резултати от скучни проучвания или дълги анализи върху многотомни книги. По-скоро ни се иска да разпалим интереса ви, като ви напомним за добрата стара Кама Сутра.

Да, знаем, че сте чували за нея, както и, че я смятате за нещо средно между йога и акробатика или твърде ретро, но в древното учение се крият някои отговори на съвсем модерните ни проблеми.

Известната индийска книга е посветена на изкуството на любовното общуване. Оригиналният трактат за любовта е написан между II и V век сл. Хр. от индийски лекар, вдъхновен от еротичните скулптури в Храма на Слънцето в индийския град Пури. Самото заглавие Кама Сутра има няколко тълкувания - "Наставления за Любов", "Афоризми на Любовта" и дори "Мелодии на Любовта". 

От архаичния на пръв поглед сборник могат да се научат някои абсолютно технически неща за сексуалното удоволствие, включително как да правим секс по разнообразни и интересни начини в търсене на умопомрачителния оргазъм.

Обаче ще отбележим, че в оригиналната книга не се показват само различните сексуални позиции (общо 64). Всъщност, едва 1/5 от цялата книга е посветена на тези пози, наречени "64 изкуства". Кама Сутра е доста повече - тя учи как да сте добри в леглото и как да се наслаждавате пълноценно на момента. Разкрива и различни начини за контролиране на тялото с цел сладко забавяне на върховния момент. 

Отвъд това, древната книга разглежда секса като божествен съюз и засяга темата за многообразието в отношенията мъж-жена. 

Е, в 21-ви век вече има доста интересни итерпретации на древната индийска книга, които подпомагат вграждането й във времето на светкавичната комуникация. Във всички случаи обаче Кама Сутра заслужава малко по-обстойно изследване, ей така, за разнообразие ;)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 12.07.2011 | 12:34
    хм :) 64 само :) Мислех, че са повече :0) хахах. Иначе съм съгласна - разнообразието в леглото (и не само) е нещо наистина важно :)

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май