Вълшебни свински ребърца

Мариновани в любов...
Вълшебни свински ребърца

Господ направил първата жена от реброто на Адам... и завещал на техните деца да вадят душата на половинките си с този съзидатателен орган... тоест, със свински ребра. Дами и господа – ако вярвате в месото, значи за вас е закон да приготвяте това блюдо в делник и празник.

Разходете се до близкия магазин и погледнете любимия си месар с онзи жадуващ поглед – той веднага ще разбере, че някой у дома е гладен или че семейните отношения зависят от днешното меню и ще ви даде най-пресните и добре изглеждащи свински ребра. Сетне купете соев сос в разфасовка, достатъчна да облее тези апетитни късове месо, напазарувайте зеленчуци и подправки. Прочистете съзнанието си от всички лоши мисли...

... и ми позволете да споделя как приготвям марината за свински ребърца, така че да ги превърна в истинска радост за любимите ми гладни хора. Съвсем лесно е!

Необходими продукти (за едно месолюбиво четиричленно домакинство):

  • 1 кг свински ребра (или гърди с кост)

  • 2-3 средни глави бял лук (всъщност, колкото повече, толкова по-добре)

  • соев сос

  • черен пипер (количеството варира според вкуса ви)

  • 1-2 ч.л. риган

  • 1-2 ч.л. босилек

  • 1-2 ч.л. кимион

  • бира или червено вино

Начин на приготвяне:

Когато се върнете у дома, запретнете прилежно престилката и начукайте добре магическите червено-кафеникави парченца нежност.

След това открийте съда, който ще побере вълшебните съставки. Покрийте дъното му със соев сос и наредете нарязани на филийки лучени парченца. После поставете месото. Нареждайте ребърцата на редове, докато материалът не свърши. Върху всяко от тях посипвайте черен пипер, риган, босилек и кимион. Лично аз обичам да ги обгрижвам поотделно, но, разбира се, ако не разполагате с време, просто смесете всички съставки за маринатата и залейте парченцата месо с тях.

Когато приключите с първия ред, залейте с бирата или виното и добавете още малко соев сос (не прекалявайте с него, за да не стане твърде солено). Обработката е същата за всеки следващ ред. Целта е ребрата да бъдат добре накиснати и равномерно обградени с подправки отвсякъде.

Когато приключите, оставете ги да се мариноват в хладилника минимум час и половина-два. Ако имате на разположение една нощ, това е оптималният вариант – колкото по-дълго се накисва месото, толкова по-вкусно става.

Щом стане време за печене, се досещате за трика – обръщайте парчетата месо често, за да им придадете най-пленителния вкус. По-често ни се случва да печем на скара, но попадне ли ви барбекю, знайте, че ще спечелите уважението на гладниците завинаги. Ястието си подхожда отлично с всякаква зеленчукова гарнитура, картофи или дори ориз.

Не отлагайте – започнете да обсипвате ближните си с грижа, като ги почерпите с това ястие още идния уикенд! Приятно хапване!

ключови думи:
марината свински ребра

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 13
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 13
    от Цеци Дрънкова | 27.01.2014 | 18:53
    имам един въпрос ако реша да ги печа на фурна трябва ли да ги вадя от маринатаили да ги вадя от нея моля кажете ми?????
  • 12
    от Цеци Дрънкова | 27.01.2014 | 18:53
    имам един въпрос ако реша да ги печа на фурна трябва ли да ги вадя от маринатаили да ги вадя от нея моля кажете ми?????
  • 11
    от Цеци Дрънкова | 27.01.2014 | 18:53
    имам един въпрос ако реша да ги печа на фурна трябва ли да ги вадя от маринатаили да ги вадя от нея моля кажете ми?????
  • 10
    от Цеци Дрънкова | 27.01.2014 | 18:52
    имам един въпрос ако реша да ги печа на фурна трябва ли да ги вадя от маринатаили да ги вадя от нея моля кажете ми?????
  • 9
    от Цеци Дрънкова | 27.01.2014 | 18:52
    имам един въпрос ако реша да ги печа на фурна трябва ли да ги вадя от маринатаили да ги вадя от нея моля кажете ми?????
  • 8
    от Цеци Дрънкова | 27.01.2014 | 18:52
    имам един въпрос ако реша да ги печа на фурна трябва ли да ги вадя от маринатаили да ги вадя от нея моля кажете ми?????
  • 7
    от Цеци Дрънкова | 27.01.2014 | 18:52
    имам един въпрос ако реша да ги печа на фурна трябва ли да ги вадя от маринатаили да ги вадя от нея моля кажете ми?????
  • 6
    от Цеци Дрънкова | 27.01.2014 | 18:52
    имам един въпрос ако реша да ги печа на фурна трябва ли да ги вадя от маринатаили да ги вадя от нея моля кажете ми?????
  • 5
    от Цеци Дрънкова | 27.01.2014 | 18:52
    имам един въпрос ако реша да ги печа на фурна трябва ли да ги вадя от маринатаили да ги вадя от нея моля кажете ми?????
  • 4
    от Цеци Дрънкова | 27.01.2014 | 18:52
    имам един въпрос ако реша да ги печа на фурна трябва ли да ги вадя от маринатаили да ги вадя от нея моля кажете ми?????
  • 3
    от Цеци Дрънкова | 27.01.2014 | 18:52
    имам един въпрос ако реша да ги печа на фурна трябва ли да ги вадя от маринатаили да ги вадя от нея моля кажете ми?????
  • 2
    от Маргарит Горджиев | 28.07.2011 | 13:06
    Ах Русева.. Русевааааа!
    Вече не мисля дали да ги направим тези Гебъгца :) а кога :)
  • 1
    от Красимира Динева | 26.07.2011 | 15:31
    Това хапване изглежда толкова вкусно, че може да изкуши дори дългогодишен вегетарианец... да изяде гарнитурата :) хахах! Супер, даже огладнях :)

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Скорпион
24 октомври – 22 ноември