Устни, вкусни за целуване

Имате нужда от тази ягодова маска, за да ги постигнете
Устни, вкусни за целуване

Най-важното

Лимонената киселина е вид плодова киселина, която се съдържа в редица плодове и някои зеленчуци. Наричат я така, защото присъства с най-голяма концентрация в лимоните. Често се среща и с погрешното наименование "цитрична" киселина - буквално преведена от английски език.

Адиос, гадни зимни ветрове! Пролетта е вече тук и носи със себе си своята пъстра палитра от чувства, емоции и преживявания. Признаваме си веднага: напълно сме готови за целуване.

Тази вкусна, домашно направена маска, ни позволява да се радваме на мекички и изкусителни устни. Който ги е опитвал, знае :)

Ако и вие искате да разполагате с добро оръжие за любов, пробвайте да забъркате това вълшебство от мед, ягоди и лимонов сок.

Лимонената киселина в лимона и в ягодите, комбинирана със захар, ще ви помогне да унищожите мъртвите кожички за нула време. Струва си да опитате, нали?

Всичко, от което имате нужда, за да приготвите маската, е:

2 супени лъжици зехтин

1 супена лъжица мед

1 1/2 супена лъжица захар

1 супена лъжица лимонов сок

1 сочна ягода

Начин на приготвяне:

В малка купа разбъркайте заедно зехтина и меда. Като си помагате с лъжица, намачкайте хубавичко ягодата в сместа и добавете лимоновия сок. Накрая изсипете захарта, като не бъркате твърде ожесточено, за да не се разтопи тя (все пак е основният ексфолиращ елемент). Готово!

Сега нанесете маската по устните и я оставете да попие за минута. След това масажирайте с кръгови движения.

Когато решите, че сте си свършили работата, отстранете вкусния ексфолиант с помощта на топла, влажна кърпа. Не е препоръчително да го изяждате! После нанесете любимия си балсам или подходящ крем. 

Така! Нека сезонът на великото целуване започне сега!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май