Тези често използвани аксесоари вредят на косата

Тези често използвани аксесоари вредят на косата

В безбройните опити да се погрижим за здравето на косата се оказва, че ѝ вредим без да го осъзнаваме. Използваме скъпа козметика, ходим често на фризьор и си правим дълги хидратиращи маски у дома. Но има много различни фактори, които могат да ви навредят без да очаквате изобщо.

Много е важно да знаете каква е косата ви, за да следвате правилните препоръки. Важно е да знаем, че популярен аксесоар за коса води до оплешивяване, а всички го ползваме в ежедневието си, пише jenata.blitz.bg.

Косата, вързана с еластични ленти, става не само тънка и накъсана, но и започва да пада. За това алармира трихологът Наталия Соболева.

"Некачествените ластици издърпват косата, което води до нарушаване на тяхната структура. На кожата може да се появи фокус на напрежение, където кръвообращението се влошава. Косменият фоликул спира да получава хранителни вещества и тогава луковицата се уврежда ", каза трихологът.

Според нея балерините и художествените гимнастички често страдат от косопад, защото те винаги трябва да събират косата си в стегнат кок.

"Не трябва да злоупотребявате с прическа, която ви стяга. Тези, които обичат да мият косата си често, трябва да бъдат по-внимателни, не можете да подсушавате косата си агресивно с кърпа.", съветва тя. За да избегнете плешивост, лекарят препоръчва навреме да изхвърлите старите ластици и да използвате аксесоари от естествени материали. Те не трябва да имат излишни декорации, които допринася за нараняване на косата.

 

"Ластиците са краткотрайни, имат срок на годност. Всеки аксесоар може да се разтегне, върху него се появяват микропукнатини и разкъсвания. Външно това може да не се забележи. Необходимо е внимателно да следите външния вид на гумените ленти, да се опитвате да ги актуализирате редовно и да използвате меки и широки еластични ленти, както и "пружини", казва трихологът.

ключови думи:
коса

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април