Маска за здрава коса: с корени от коприва

Адски лесна за приготвяне и нанасяне
Маска за здрава коса: с корени от коприва

Няма да ви лъжем: симпатизираме на мис Коприва от години. Тя е обичайният гост в кухнята ни през пролетта. Както и верен приятел на коленете ни в авантюристичните, планинско-горски походи.

В началото на есента пък ползваме корените й главно за разкрасителна процедура. От тях приготвяме лесна маска за коса, с която подобряваме здравината на гривата си. Придаваме й естествен блясък и я спасяваме от косопад – съвсем обичайно явление при смяната на сезоните.

Да припомни още, че зелената вълшебница е пълна с полезни хранителни съставки. В копривата има повече витамин C, отколкото в лимоните и в ябълките. Освен това, е отличен източник на протеин и желязо и може да се похвали и с добро съдържание на бета-каротин и витамин К.

Та... след всичко казано дотук, нека ви запознаем с рецептата за един адски елементарен трик за красота и здраве. Всичко, от което имате нужда, за да си го забъркате, е:

  • Корени от коприва (продават се навсякъде, в по-големите аптеки)

  • Вода

  • 1 супена лъжица оцет (по желание)

Начин на приготвяне

Сложете водата да заври в подходящ съд. Когато стане готова, изсипете в нея две-три супени лъжици корени от коприва. След няколко минути свалете сместа от котлона. Сложете похлупак на съда, за да задушите хубавичко сладурите.

Оставете маската да се поохлади и добавете оцетът, но само ако сте в настроение =)

Докато сте под душа, само полейте гривата си с копринения еликсир. И сте готови! Може да измиете косата с шампоан, или само да я изплакнете с вода. И двата варианта ще ви позволят да се радвате на един и същи резултат - здрава и лъщяща на слънцето коса.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април