Красота с помощта на лазер I

В серия от няколко материала ще ви разкажем всичко за лазерните процедури, кои са най-подходящите в зависимост от индивидуалния случай и има ли противопоказания
Красота с помощта на лазер I

Още по темата

Перфектна кожа няма. Всеки от нас е имал или има несъвършенства по кожата си, които понякога влияят негативно върху самочувствието ни. 

Въпросът е кога е удачно да се доверим на лазерните процедури. Коя лазерна процедура е най-подходяща за нас в зависимост от проблема, който имаме или резултата, който искаме да постигнем? Има ли странични ефекти и какви са те?

За тези и много други въпроси се допитахме до д-р Ирина Шаркова – специализант по дерматология във Военно медицинска академия- гр. София. 

1666055Pinterest

·      Какво е приложението на лазерите в дерматологията?

Лазерите намират широко приложение в дерматологията. Пациентите се подлагат на лазерни процедури по медицински и естеични показания. Лазерите намират приложение в дерматохирургията за отстраняване на различни кожни образувания- папиломи, фиброми, кондиломи и др. Също така се използват  за премахване на белези с различна генеза- белези след акне, белези след изгаряния, постоперативни и посттравматични цикатрикси. Лазерите са с  водещо приложение в борбата със стареенето на кожата.

 

·      Кой лазер препоръчвате за заличаване на белези след акне и зачервявания?

В нашата клиника използваме Nd:YAG лазер , FX лазерен рисърфисинг, CO2 лазер- Ultra Pulse Encore CO2 Laser system- Lumenis, 1540nm Er:Glass-Palomar, IPL (Intense Pulse Light)- Lumenis OneTM system в комбинация или по отделно срещу белези от акне и зачервявания. Много подходяща процедура с доказан ефект срщу дифузна червенина, разширени пори, бръчки, белези и подобряваща структурата на кожата е процедурата с лазер  Genesis- Cutera. С лазер Genesis може безопасно да се третира всеки фототип кожа, без притеснения от поява на пигментации през цялата година.

 

·      Кога не трябва да си правим лазерна процедура Genesis?

Противопоказания за извършване са инфекции в областта на третираната зона на пример: херпес, бактериални инфекции. Бременността също е противопоказание за прилагане на лазер Genesis , някои неврологични заболявания, злокачествени кожни обаразувания и др.

 

·      След колко време / процедури може да видим резултат?

Пациентите виждат ефект още след първата процедура, като крайният резултат се наблюдава след 4-6 процедури и е значителен.

 

·      Какво е състоянието на третираното място след процедурата? Би ли попречило на плановете ни?

Процедурата Genesis е много приятна за пациента, усеща се леко затопляне на кожата, което от своя страна има релаксиращо действие. Не е необходимо обезболяване. Веднага след процедурата се наблюдава леко зачервяване на кожата, което преминава до няколко часа. Пациентите могат да се върнат веднага към нормалното си ежедневие, желателно е използване на слънцезащитни продукти при последващо излагане на слънце.

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Близнаци
22 май – 21 юни