Бананова маска за коса

За мека и лъскава грива
Бананова маска за коса

Извършихме престъпление през уикенда и чак сега събрахме смелост да ви го признаем. Подстригахме се! Ама много :) 

Приятелите ни все още се чудят дали да ни простят прегрешението, а, междувременно, ние доста се радваме на новата си прическа. Защото понякога, особено през лятото, косата има нужда от сериозно скъсяване и почивка.

Днес гривата ни може да се похвали с прекрасно здраве – хипер лъщяща е и мека, дори и след сутрешната манипулация със сешоар. Разбира се, подстрижката съвсем не ни беше достатъчна, за да постигнем приятния ефект, на който се радваме сега.

Наложи се да забъркаме тази супер домашна маска за коса, а за да я приготвим, ни бяха необходими само половин обелен банан и около 30-40 грама кисело мляко.

Разбъркахме хубаво съставките в блендер за около 45 секунди. (Общо взето, сместа трябва да има текстура на шейк, за да свърши полезна работа).

След това нанесохме маската върху мокра коса и я оставихме да постои за около 10 минути. Накрая я изплакнахме, измихме с шампоан и се постарахме да оформим къдриците си по собствено желание и подобие. 

Преди да ви оставим и вие да пробвате този козметичен трик, нека ви припомним, че бананите са богати на редица важни нутриенти. Калият в тях има хубавото качество да подобрява здравината на косъма, а за еластичността на последния се грижи компания от свежи витамини, между които B5, A, E и C.

Е, действайте :) И споделете какъв е бил резултатът.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 2
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 2
    от Не е посочен | 20.06.2011 | 13:34
    Хахаха ;) Ами, за да разнообразим закуската :)
  • 1
    от Не е посочен | 20.06.2011 | 13:18
    Ама това е прекрасна закуска :) Защо да си го мажем по главите :)

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май