Аюрведа грижа за устните

С няколко прости правила
Аюрведа грижа за устните

Няма да крием, че се запознахме с древната индийска практика за здравето съвсем скоро, но... Вече смело прилагаме в живота (и най-вече в храненето) част от правилата и съветите й. Защото установихме, че някои от тях са наистина много полезни, спазват се сравнително лесно и имат доста бързо и ефикасно действие.

Днес, например, забелязахме, че устните ни са напукани и сухи и веднага побързахме се справим а ла аюрведа с този проблем. В случай, че и вашите са такива, вижте как може да ги "ремонтирате" набързо:

  • През есента и зимата редовно ги мажете с гхи. Пречистеното краве масло, което присъства засилено в аюрведичната кухня, ще ги направи меки и красиви за нула време. Освен това, ще подхрани кожата, тъй като в него има много полезни нутриенти. Добрата новина е, че гхи може да си приготвите и в домашни условия. Разберете как тук?
  • Момичета, преди да сложите червило, задължително нанесете на устните балсам с аромат и вкус на билки (плодовите са супер сладки, но билковите са за предпочитане, твърди древната практика). Важно: купувайте само качествени продукти и ако се съмнявате в ефикасността им, не ги ползвайте.
  • Спомняте ли си, че тук дадохме втори шанс на използваните чаени торбички? Нека го направим и сега, искате ли? Е, тогава бързо сложете върху устните една вълшебница от черен чай. Задръжте я около 3-4 минути и после я махнете. Ще забележите, че след това кожата ви ще е значително по-нежна и мека. 
  • Не облизвайте устните си често, през две минути. Така допринасяте за допълнителното им изсушаване, което през студените месеци се задълбочава.

Е, за сега толкова от аюрведа. А вие как се грижите за устните си?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май