Йога с котка

Интересен начин да упражняваме концентрацията по време на практика ;)
Йога с котка

След като има дога, защо да няма и йокотка*, а? Знаем, че звучи налудничаво, но някои хора по света наистина използват мър-мър домашните си любимци в редовната си практика. Няма майтап!

Всъщност, участието на котките в изпълняването на асаните е абсолютно доброволно. Писаните просто много обичат да се катерят, а когато е по тялото на собственика си – още по-добре.

Ако има някаква идея в подобно занимание, тя, според нас, се крие в постигането на пълна концентрация. Защото нищо не трябва да смущава "вглъбяването" на практикуващия по време на сесия.... Дори ходещата по гърба и краката му мъркаща животинка.

Погледната отстрани обаче, въпросната задача изглежда наистина сложна. Вижте, например, реализацията на този нетипичен поздрав към слънцето:

Сигурни сме, че малко хора биха запазили спокойствието и баланса си при толкова осезаема "котешка" намеса в тренировката им.

Но мадамата се справя отлично, а на косматото топче върху нея не изглежда да му е зле. Между другото, споменатият комплекс от асани е наистина прекрасен. Уверяваме ви, че ако редовно започвате деня си с него, изобщо няма да съжалявате. Припомнете си го тук.

Иначе, сигурно сте забелязали, че котките наистина обожават да се разтягат. Погледайте ги - само за няколко минути могат да се "пречупят" в сто и една различни пози ;)

Така че в йокотката не виждаме никакво насилие над животни, а ползите и за двамата партньори ни се струват много. Единият се забавлява, а другият – се учи на съсредоточаване. Класика!

*Названието си го измислихме сами ;)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май