Йога със затворени очи

Засилва вътрешния фокус
Йога със затворени очи

Най-важното

В някои страни, най-вече в САЩ, има йога класове, които се провеждат изцяло по този начин. Даже, за да не се изкушават, трениращите практикуват с превръзка на очите. 

Как започнахме първия работен ден от 2012 г.? По стария начин ;) С ароматно кафе, със солидна доза добро настроение и с няколко хубави йога пози, изпълнени с мерак на "сутрешното" шалте.

Точно така. Възнамеряваме да продължим практиката си със същия устрем и през новата година. Нещо повече: призоваваме ви и вие да й се посветите, ако още не сте. Защото, уверяваме ви, древната индийска наука ще ви помогне да приемате живота доста по-философски и със сигурност ще ви накара да се почувствате по-здрави.

А ако вече я практикувате, нека ви поставим една новогодишна задача тогава: започнете да изпълнявате различните дихателни и медитативни техники, както и упражненията, със затворени очи. Защо? Ами, много просто. Не се съмнявайте, че това ще подобри способността ви да се фокусирате и ще ви помогне още по-истински да усетите всички хубави ползи от сесията си.

Е, да, може да изпитате известно затруднение при изпълнението на някои от балансиращите асани, но, повярвайте, с времето значително ще подобрите способността си да пазите равновесие и всичко ще бъде наред.

Хайде, приемете предизвикателството на "затворените очи" и скачайте на шалтето ;)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май