Йогата ви прави по-щастливи

Пътят към отличното здраве преминава през йога постелката
Йогата ви прави по-щастливи

Съществуват повече от категорични доказателства, че йогата е полезна за вашето психическо и физическо здраве.

Според последно проучване публикувано в Holistic Nursing дори се смята, че пътят към по-щастлив и пълноценен живот преминава през йога постелката.

С две думи, колкото повече йога практикувате, толкова по-добре ще се чувствате в забързания свят, в който живеем.

Йога е в състояние да възпитава търпение, постоянство и постигане на вътрешна хармония подрастващите деца и в същото време да освобождава от съмнения, склонност към депресия възрастните и да намалява чувствително нивото на стреса живеещите на бързи обороти.

1622464Thinkstock/Guliver

Специалистите са на мнение, че дори само 2 часа йога седмично е достатъчно да подобрите значително сексуалния си живот според едно друго проучване проведено от Международното общество по сексуално здраве.

Редица йога инструктори, дори твърдят, че благодарение на нормализирането на хормоналния баланс в тялото и намаляването на нивото на стрес – значително се покачва либидото, което е особено важно както за дамите, така и за мъжете.

Дори не е нужно всеки ден да практикувате йога, но почувствате ли се стресирани, раздразнени и уморени от заобикалящата ви действителност не се колебайте да се отдадете на тази освобождаваща практика само в рамките на 10 минути, защото след тях ще се почувствате обновени.

Освен всичко друго, специалистите са на мнение, че хората практикуващи йога по-лесно се изправят пред житейските трудности, благодарение на вече възпитаното отношение към дишането, приемането и разбирането на вселенските закони.

Ето още как ви влияе йогата:

1. Подобрява самосъзнанието

Една от най-позитивните страни на йога е, че има цялостно въздействие върху начина, по който започваме да приемаме себе си като едно цяло – дух и тяло. Учи ни да разбираме, чувстваме и коригираме себе си, така че да обикнем крайния резултат. С приемането на собствените си несъвършенства, започваме по-лесно да приемате хората и света около нас.

2. Готов си да кажеш на глас ”Съжалявам”
Йога ни учи да погледнем навътре към себе си и ни напомня, че единственият начин да постигнем вътрешна хармония и да кажем открито ”Съжалявам”, тогава когато сме допуснали грешка, вместо да продължим упорито да повтаряме нещо, в което вече не вярваме така силно.

3. Кара те да бъдеш съпричастен
Съпричастността е въпрос на сила, благодарност, любов и умение да споделяш миговете с най-близките до себе си хора. Когато човек се научи да се отнася с разбиране и уважение към собствените си потребности, то на него/ нея им е много по-лесно да изработят съпричастност към заобикалящите ги.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Рак
22 юни – 22 юли