Всички обичат йога

Дори известните
Всички обичат йога

Ако преди векове до йога са можели да се докоснат малцина, днес древното индийско учение е абсолютен фитнес фаворит. То продължава да привлича хиляди последователи, между които и редица известни личности.

Обаче, Мадона и Дженифър Анистън не са единствените звезди-йоги, които познаваме. Холивуд може да се похвали с куп други знаменитости, които практикуват асаните и черпят от извора на душевна хармония с пълни шепи.

Нека видим някои от тях:

Дрю Баримор: Инстукторът по пауър йога Марк Бланшард е част от екипа, който помогна на Дрю да отслабне с цели 9 килограма през 2004 г.

Всъщност пауър йога е адаптирана версия на хатха, в която, логично, са застъпени най-вече физическите аспекти на йога. Движенията са по-бързи, наподобяват пилатес и се изпълняват под звуците на енергична музика.

Изглежда сладката Баримор е доста упорита в пауър заниманията си, тъй като често може да бъде забелязана да обикаля града, носейки йога шалте.

Кристин Дейвис: Малко известен е фактът, че звездата от "Сексът и градът" някога е преподавала йога.

Това, естествено, е било много преди да стартира кариерата си в киното.

Днес Кристин е на 45, а йога е неизменна част от фитнес програмата й.

Жизел Бюндхен: Не е случайно, че в началото на тази година супермоделът демонстрира сложни асани за фотосесия, публикувана в луксозното списание Vogue.

Жизел практикува анусара йога почти всеки ден, обикновено сутрин. Нещо повече: красавицата не се отказа от практиката си дори когато беше бременна. Тогава също тренираше три пъти седмично.

Анусара е адаптация на хатха, измислена от Джон Френд през 1997 година. Целта на движенията са да повдигнат и "отворят" духа и тонуса.

Елън ДеДженеръс: Американската телевизионна водеща започва всяка своя сутрин със серия от асани. Стартира своите курсове по пауър йога за първи път преди 10 години с идеята да поддържа тялото си. Днес практиката й помага най-вече да се справя със стреса.

"Истинско предизвикателство е да забавиш ритъма си на живот, да поседнеш и да подишаш... Да намериш комфорт в тези чудесни пози", казва Елън.

А добрата новина е, че всеки може да вземе от йога това, от което има нужда. Защо? - може да прочетете тук :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май