Духът на Анахид Тачева се явява на близките й

Духът на Анахид Тачева се явява на близките й

Близо два месеца след смъртта на легендарната говорителка на БНТ Анахид Тачева духът ѝ продължава да навестява близките ѝ. Особени случки, за които няма логично обяснение, в последно време преживявала нейната внучка Деси Цонева – дъщеря на Димитър Цонев.

Тя споделя, че покойната ѝ баба ѝ се явявала в сънищата. Според езотериците това е един от начините починалите близки да осъществяват контакт с живите си роднини и да им предават различни послания. Понякога е възможно покойниците да говорят странни и несвързани неща в съня на свой близък, друг път просто да се явят в определена ситуация или среда, която носи своята символика.

Говорителката винаги се появявала заедно с втория си съпруг Васил Тачев, който почина точно 10 години преди нея. Явяването на духовете им заедно означавало, че са се събрали в отвъдния свят, тълкуват видението на Деси специалисти в сферата на езотериката. В същото време обаче това можело да значи, че Анахид все още имала "недовършени дела" и духът ѝ бил неспокоен, щом търсел контакт с роднини. Най-често подобни странни събития се случват около 40-ия ден от смъртта на покойниците. Дотогава се смята, че те все още са на предела между земния свят и този отвъд. Не са малко и случаите, в които в домовете на близките им често има необясними произшествия. Посуда се чупи от само себе си, горят крушки, електрически уреди се развалят, домашните животни, ако има такива, са с особено поведение. Това също били сигнали, че покойникът иска да предаде послание на роднините си, най-вече ако в последните си дни не е можел да говори.

Такъв бе нещастният край на самата Анахид Тачева, която година преди да почине на 82, бе в тежко здравословно състояние. Легендата на БНТ страдаше от необратима и прогресивна деменция. Въпреки скъпото лечение в Америка, за което плащаше най-малката ѝ щерка Анахид, емблематичната говорителка не можа да се закрепи. На финала на дните си тя изобщо не можела да познае собствените си деца и внуци и те не могли да се сбогуват с нея. Поклонението пред Тачева се състоя в София, след като тялото ѝ бе докарано от Щатите, където тя живееше в последното десетилетие. Малката ѝ щерка Анахид остана три седмици след това у нас, за да бъде майка ѝ кремирана и да вземе урната обратно със себе си в Америка. Там тленните ѝ останки ще бъдат положени в двора на семейната вила в крайокеанския град Хамптън, където е погребан и мъжът ѝ Васил Тачев, пише "Ретро".

ключови думи:
Анахид Тачева

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Водолей
21 януари – 19 февруари