4 предимства на електрическата четка за зъби

С какво тя е по-добрият вариант?
4 предимства на електрическата четка за зъби

Ако все още не сте опитвали никога да замените обикновената четка за зъби с електрическа такава, определено трябва да опитате.

Електрическите четки имат изключително много предимства, а проучванията сочат, че хората, започнали да ги използват, почти никога не се връщат към традиционните такива.

Защо се получава така? Най-добре е да ви запознаем с топ 4 предимства на електрическата четка за зъби, за да разберете.

1. Много по-ефективни са

Всички знаем правилото за миене на зъбите поне по три минути. Е, това вече е в миналото. Електрическите четки за зъби са много по-ефективни при почистване на зъбите, тъй като оборотите, които правят, са с пъти повече, отколкото ръката ни е способна да направи. Това води до много по-добро премахване на плаката и останалата храна, а съответно – до по-здрави зъби.

2. Използват правилен натиск

Много често хората подценяват значението на натиска, който оказват върху зъбите си чрез обикновената четка за зъби. Той може да предизвика продължителна болка, дискомфорт, а при постоянно натискане – дори разрушаване на емайла. Електрическите четки, от своя страна, изискват единствено изместване на посоката от страна на човек, което изцяло елиминира възможността за прекомерен натиск.

3. По-лесни са за използване

Ако имате малко дете, което никак не обича да използва четката за зъби или му е трудно, проблемът ви лесно може да се реши с електрически вариант. С него не просто ще бъде по-забавно, но и много по-удобно да създадете полезния навик по интересен и дори забавен начин.

4. По-добри са за околната среда

Макар да имат нужда от електричество, за да функционират, електрическите четки за зъби са много по-щадящи природата. В зависимост от честотата на използване, смяната на консумативи се ограничава само до глави. При стандартните четки смяната изисква изцяло нова, което със сигурност е много по-неблагоприятен вариант.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Близнаци
22 май – 21 юни