Татко ми изпринти нова ръка

Баща използва 3D принтер, за да изпечата на сина си напълно функционална протеза
Татко ми изпринти нова ръка

Малкият Лиън Макарти няма пръсти на лявата си ръка по рождение. Баща му Пол има два избора - да го остави да разбере, че не е като другите или да му внуши, че е специален. Лиън днес се радва, че е нещо като киборг, защото на мястото, където останалите деца имат ръка от плът и кръв, той е оборудван с лъскава протеза, която татко му е създал с помощта на 3D принтер.

Пол Макарти се вдъхновява от примера на изобретателя Айвън Оуен, който е оригиналният дизайнер на това приспособление, и помага на друго дете да преодолее недъга си. Плановете са на разположение на всеки и Пол се възползва от тях, за да направи на сина си най-хубавия подарък, който ще получи някога.

Предвид факта, че за направата на "разпечатката" е необходима единствено пластмаса, нейната себестойност е под 10 долара. Това е над 3 000 пъти по-евтино от стандартните протези, чиято цена може да достигне 30 000 долара. По този начин семейството на Леон е спокойно, че ще може да актуализира размера на ръката му по всяко време, по което растежът на детето го изисква.

Вижте репортажа на CBS Evening News във видеото по-долу:

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април