Здравословните бързи закуски

Изборът е голям!
Здравословните бързи закуски

Разполагате ли с достатъчно време да приготвите вкусен обяд за себе си? Имате ли изобщо възможност да ползвате обедна почивка? Чувате ли често как коремът ви се вълнува от глад?

Предполагам, че ако на първите два въпроса сте отговорили с "Не", а на втория с "Да", то най-вероятно сте от онези "щастливци", които очакват с нетърпение да свърши работният ден, за да се приберете вкъщи и да изядете първото нещо, което ви попадне пред погледа. Дори няма да споменавам за количеството, защото то е в пъти по-голямо, отколкото бихте погълнали при нормални обстоятелства.

Другият неприемлив сценарий по време на работния ден е: изтичвате до близкия магазин, откъдето се снабдявате с чипс, сухари, вафли или крекери и залъгвате глада си. Вечерта отново се нахвърляте на храната.

Проблемът при тези два сценария е, че залъгвате глада си за кратък период от време, след което се чувствате изтощени и без каквато и да е било енергия и задължително в движение отново правите погрешен избор с бърз въглехидрат и така попадате в омагьосан кръг, от който не можете да излезете. Чувствате се зле и усещате, че дрехите около талията и бедрата ви започват да отесняват.

Не се отчайвайте! Изборът на здравословни закуски е голям – всичко е въпрос на организация и най-вече на желание от ваша страна.

Ето ви три идеи, които можете да приложите още утре!

1. Кофичка кисело мляко + 3 супени лъжици мюсли, които ще сложите в малък плик + плод – банан, ябълка, круша. Не смесвайте продуктите от вкъщи! Пакетирайте всяко едно от тях отделно и ги сложете в дамската си чанта или в раницата си. Тази перфектна закуска е чудесен начин да снабдите тялото си с полезни въглехидрати, калций, витамини и минерали.

2. Сурови ядки. През почивните дни ще разполагате с достатъчно време да отидете на пазар и да си купите сушени плодове и сурови ядки. Залагайте на тези които най-много обичате. Аз лично избирам лешници, бадеми и сурово кашу – към тях добавям червени боровинки, годжи бери, сушена кайсия или фурми. По този начин ще получите всички необходими протеини и полезни въглехидрати. Ще разполагате с достатъчно енергия и няма да сте изкушени от обичайните снаксове, вафли, бонбони и други нездравословни храни.

3. Репички, моркови и нарязани краставици. Прекрасни са за засищане на глада. Необходимо е да ги измиете и поставите в найлонов плик или в кутия за храна.

Използвайте фатазията си и разширете избора си на здравословни закуски. С тези три съвета ще можете успешно да се справите с глада и в същото време да разполагате с достатъчно време да изпълнявате задълженията си на работното място. Не забравяйте вечерта да не се нахвърляте на храната!

Заложете на голяма салата, протеин и малко количество въглехидрат. Не се лишавайте от нито една от групите, за да избегнете набезите към хладилника по късни доби.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април