Ако искаш плосък корем, то със сигурност ще се наложи да потренираш. Естествено, важен е начинът ти на хранене.
Необходими продукти:
6 арабски питки
3 обескостени пилешки гърди
Сокът на един лимон
3 с. л. соев сос
2 скилидка чесън
2 ч. л. риган
2 малки домата
100 г сирене
Зехтин
1 ч. ч. кисело мляко
¼ ч. ч. орехи
1 с. л. смлени орехи
1 глава червен лук
½ маруля
100 г черни маслини
Сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Смеси част от лимоновия сок, соевия сос, чесъна и половината от ригана. Мариновай пилешките гърди в сместа на стайна температура за около 30 мин или остави в хладилника за цяла нощ.
Нарежи на ситно доматите и ги смеси с разтрошеното сирене, останалите риган, лимонов сок и малко зехтин.
В друга купа смеси киселото мляко, чесъна, орехите и зехтина.
Изпечи пилешките гърди на оребрен тиган или на грил за около 10 мин. Нарежи главата лук и я изпечи също заедно с пилето. Нарежи пилето на малки парченца. Затопли питките на тигана.
Смеси всички съставки заедно и направи сандвичи с арабските питки.
ПИЛЕ С ОРИЗ ПО ИСПАНСКИ5 ½ ч. ч. вода
4 пилешки гърди
1 чушка
1 праз лук
Зехтин
2 ч. ч. ориз
Сол, черен пипер и шафран
Начин на приготвяне:
Свари пилето с малко сол във водата за около 20 минути. Изсипи бульона от пилето в съд за печене. Добави ориза, нарязаните на ситно чушка, праз и малко зехтин. Нареди пилешките гърди върху ориза
и овкуси с подправките. Печи в предварително загрята на 220о С фурна докато ориза поеме цялата вода.
2 консерви нахут
1 глава лук
Фъстъчено олио
3 големи скилидки чесън
1 ч. л. джинджифил
1 ч. л. куркума
2 ч. л. кимион
1 ч. л. кориандър
Няколко червени люти чушлета
Сол
½ ч. ч. печено кашу
Листа от кориандър
1 консерва кокосово мляко
Начин на приготвяне:
Задуши лука в 1-2 с. л. фъстъчено олио. Добави чесъна, джинджифила, подправките и кокосовото мляко и остави да заври. Добави изцедения нахут, лютите чушки и малко сол. Остави да ври на слаб огън
за около 15 минути. Сервирай нахута поръсен със счуканото на едро кашу и свежи листа от кориандър.
Добави коментар