Тренировките на Брад Пит за "Боен клуб"

Тренировките на Брад Пит за "Боен клуб"

Най-важното

Навярно всеки от вас е гледал популярния филм "Боен клуб", където Брад Пит раздава тупаници наред. Сигурно ви прави впечатление, че в този филм той има невероятно тяло. Интересно ли ви е било да разберете по каква програма е тренирал преди този филм. Сега ще ви запозная с нея.


Преди филма Брад е трябвало да намери тренировъчна програма, при която той да натрупа мускулна маса, но същевременно да свали килограми. Тренировъчната му програма за филма е фокусирана въху всеки мускул в неговото тяло и е изключително натоварена.


Преди да ви представя всички упражнения, които Брад е правил преди филма, първо трябва да ви запозная с 5-те правила, които той поставя за всички трениращи.
1. Правете 3 серии от всяко упражнение, по 15 повторения.
2. Почивайте най-малко 60 секунди между сериите.
3. Правете упражненията с тежести, които ще ви позволят да направите минимум 15 повторения.
4. Гледайте да не се измаряте прекалено много на едно упражнение, защото така няма да можете да направите следващите.
5. Ако лесно правите упражненията, увеличете килограмите на следващата тренировка.


1-ви ден: тренировка за гърди.
Започнете с 25 бързи лицеви опори. След това направете 3 серии лежанка с килограми по избор. Следващото упражнение е наклонена лежанка. Завършете тренировката с гладиатор или флайс.


2-ри ден: тренировка за гръб.
Първо загрейте добре, може да направите няколко лицеви опори, също така загрейте добре гърба и кръста. Започнете тренировката с набирания. След това правете придърпване на долен скрипец. Следващото упражнение е придърпването на лоста на машината. Последното упражнение от тренировката е тяга. Внимавайте да не контузите кръста си.


3-ти ден: тренировка за рамена.
Генетично Брад не се слави с широки рамена, за това той наблегна на тренирвоките за рамо в неговата тренировъчна програма. Започнете с лежанка над главата. Следващото упражнение е т.нар. преса на Арнолд или вдигането на 2 дъмбела над главата в седнало положение. След това вземете 2 дъмбела и ги доближете до тялото си и ги вдигнете на страни. Следващото упражнение е да вдигате дъмбелите напред.


4-ти ден: бицепс и трицепс.
Тази тренировка започва с упражнения за бицепс с крив лост и продължава с прав лост. След това вземете два дъмбела и правете упражнения за бицепс с тях. Завършете с упражнение за трицепс по избор.


5-ти ден: кардио.
Бягайте на пътеката или на вън в продължение на 45 минути с натоварване около 70% от възможностите. Това спомага за намаляването на мазнините в тялото и ще ви помогне да се изчистите.


6-ти и 7-ми ден са почивка и след това започнете от началото.


Ако сте напреднали и тренировката ви е лесна, опитайте се да направите за 30 минути колкото се може повече завъртания на дневната тренировка.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май