Необходими продукти:
1 кг тиквички
1 кг патладжани
500 г консервирани белени червени домати
3 стръка пресен чесън
половин връзка магданоз
половин връзка копър
200 г кашкавал
200 г сирене
8 суп. лъж. олио
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Патладжаните и тиквичките се нарязват на кръгчета с дебелина един пръст, слагат се в два отделни съда, посоляват се и се оставят да престоят около 40 мин. В дълбока тава се сипва олиото, фурната се
включва на 200 градуса и тавата се поставя вътре за около 2 мин., за да се загрее олиото. Патладжаните и тиквичките се подреждат в тавата и сместа се запича до полуготовност на зеленчуците, като се
разбърква от време на време. Чесънът се нарязва на ситно, смесва се с консервираните домати и се изсипва в тавичката. Ястието отново се запича, докато червените домати останат на мазнина. След това
ястието се покрива с настърганите на ситно кашкавал и сирене, запича се до златисто. Накрая се поръсва с нарязаните копър и магданоз.
Добави коментар