Красиви нокти: у дома

Спретнете си сами маникюр, де!
Красиви нокти: у дома

Знам, че за някои ходенето на маникюр е ритуал, но за мен чародействането по схемата направи си сам е сакрално и неотменно човешко право. Ако споделяте този ми възглед, със сигурност ще прегърнете няколко прости идеи, които ще ви помогнат сами да полагате грижа за ноктите си. Всичко, от което се нуждаете, е: достатъчно дълбока купичка, в която да потапяте ръце, парченце плат, пила за нокти и нокторезачка.

И така, започваме. Ако имате лак по ноктите си, погрижете се да изчезне оттам. След това налейте в купичката хладка вода и добавете в нея малко сапун. След като размесите сапуна и водата, потопете пръсти в течността и оставете ноктите си да покиснат за 5-10 минути. Целта на въпросната баня е да омекоти ноктите и да улесни по-нататъшната им обработка.

След като приключите с тази процедура, изсушете ръце и използвайте парцалчето, за да избутате нагоре кожата в основата на нокътя. В случай, че разполагате с шпатула за кожички, още по-добре. С помощта на ножичка или нокторезачка премахнете и твърдите кожички, които растат отстрани на нокътя. Тъй като ще са омекотени от водата, работата ви става много по-лесна и приятна.

По-нататък ви остава само да изрежете ноктите. Препоръчваме ви преди това да ги изпилите леко отстрани – това ще им придаде по-фин и издължен вид. Най-накрая заравнете изрязаните нокти с помощта на пилата. Ако ви се намира и такава за полиране на нокти, нанесете финалните щрихи с нея.

В случай, че желаете отново да нанесете лак, добре е преди това да поставите основа за лак или заздравител за нокти. Напомняме ви още, че е хубаво от време на време и да давате почивка на ноктите си, като просто им спестите лакирането или ги третирате само със заздравител.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май