Бърз и ефикасен детокс в 3 лесни стъпки

Бърз и ефикасен детокс в 3 лесни стъпки

Още по темата

    Подправките и билките като куркума, джинджифил, кориандър и розмарин са лесна добавка към всяко едно ястие. Много от тези билки и подправки имат изумителни детоксикиращи свойства и подпомагат пречистването на вашето тяло. Куркумата, например, е позната със способността да детоксикира черния дроб. Други прочистващи подправки, които може да добавите към вашата диета са канела, риган, кимион, сминдух, копър, лют червен пипер, черен пипер, карамфил и магданоз. Защо не опитате детоксикация чрез диета, състояща се само от прясно изцеден лимонов сок, органичен клас Б кленов сироп, лют червен пипер и изворна вода? Този начин за детокс носи името лимонадена диета и лимонаден детокс. Денят започва с топла вода, смесена с морска сол, продължава с 8-12 чаши лимонада (пресни лимони, дестилирана вода, лют червен пипер и органичен кленов сироп) и вечерта завършва с билков слабителен чай. Този детокс се спазва за 10-14 дни. Целта му е пълното пречистване на храносмилателния тракт и премахване на токсините от тялото. 

1914888

Контрастни душове
При тези душове се сменя температурата на вода, с която се къпете. В края на къпането пуснете топлата вода за две минути, след което я направете студена за една минута. Повторете 3-4 пъти. Смяната на температурата подпомага детокса, като повишава циркулацията и движението на лимфата. Контрастните душове не се препоръчват за бременни жени, за асматици и при проблеми с диабет и сърдечно-съдови заболявания.

Увеличете приема на вода
Големият прием вода е най-недооценяваният детоксикиращ метод. Ние изхвърляме около 2.5 литра вода на ден. Когато настъпи дехидратация, бъбреците не могат ефективно да филтрират кръвта и предават част от работата си на черния дроб. Това може да причини стрес за черния дроб. Постарайте се да изпивате поне по два литра вода на ден. Ако работите - поне по 3 литра.

 

Преминете на органично
Поради голямото количество пестициди и хербициди, които се използват в съвременното земеделие, много от плодовете и зеленчуците в магазините са натоварени с токсини. Топ 12 от плодовете и зеленчуците, които трябва да се стремите да купувате в органичен вид, са целина, праскови, ягоди, ябълки, боровинки, нектарини, чушки, спанак, череши, зеле, картофи и вносно грозде.

Намалете и употребата на базирани на химикали препарати за дома или козметични препарати – шампоани, дезодоранти, пасти за зъби и заместете с натуралните еквиваленти.

Освен тялото, отървете се от стреса и на психично ниво. Йога, Чигун и медитация са прости и ефективни начини за облекчаване на стреса и възстановяване на отбранителните физически и психически реакции към неизбежния стрес, с който всекидневно ни сблъсква живота.

ключови думи:
3 стъпки детокс диети

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април