Диетата "250 грама": На 52 г. Николина Чакърдъкова поддържа форма с нея

Диетата "250 грама": На 52 г. Николина Чакърдъкова поддържа форма с нея

Фолклорната звезда Николина Чакърдъкова през септември чукна 52 години, но продължава да не се притеснява от възрастта си и открито говори за женските проблеми, с които се сблъсква. Покрай пандемията и липсата на концертни изяви, каквитo иначе македонският славей има заявени години напред.

Тя усетила, че теглото й се увеличило започнала да изпуска юздите от контрол. Чакърдъкова се слави като от лична кулинарка и изкушенията, които редовно приготвяла за семейството и внуците си в месеците без работа, се отразили и на нея. Благодарение на диета, базирана на кръвни изследвания и свеждаща порциите й до 250 грама, тя обаче е стопила близо 10 килограма.

"Обичам да ходя спортно, държа дънките да ми стоят добре, да не съм пълна", признава Николина, която е твърдо решена да продължи да спазва режима. Според нея той се отразявал отлично и на свежестта на лицето и кожата, а твърдението си подкрепя със скорошен случай, когато изнесла концерт в Тетевен.

"Носех кожен жак и панталони. Почуках на едно място с молба да ме пуснат да за преобличане, а хората рекоха: ,,Чакаме г-жа Чакърдъкова, не може". Казах им: "Аз съм тази хубавица!", а те – "Леле, на живо колко млада изглеждате!".

Всъщност диетата с малки порции отдавна е известна, но не е сред най-популярните в светските среди. Според нейните правила можете да се храните вкусно и разнообразно. Просто трябва да контролирате количеството на порциите. Основната точка на тази диета е, че дневното количество консумирана храна трябва да бъде разделено на няколко малки части от по 200-250 грама. Това се прави заради физиологичните характеристики на човешкото тяло.

Както е доказано от учените, по време на дълги паузи между храненията стомашната лигавица произвежда хормона грелин. Той е този, който е пряко отговорен за чувството на глад. Колкото повече грелин, толкова по-осезаем е гладът. Чрез намаляване на интервалите от време между храненията и малките порции ние предотвратяваме големи количества от този хормон. В тази връзка желанието да се яде повече от нормата и да се прекъсне диетата също намалява, пише "Ретро".

Режимът предвижда около 4 хранения в деня, които е добре да разпределите между 3-4 часа. Ако нямате кухненска везна, с която да теглите порциите си, просто се уверете, че количеството храна, което ядете, може да се побере в дланта ви. Препоръчително е да вечеряте 3-4 часа преди лягане.

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април