След 30 да избягваме тези храни

Как да си помогнем чрез храната?
След 30 да избягваме тези храни

Годините ни се трупат и неминуемо се отразяват на нашето здраве. Можем да забавим малко часовника и стареенето, ако водим по-здравословен начин на живот. Тук важна роля играе храната, която консумираме всеки ден. Без значение колко обичаме да похапваме някои неща, след 30-годишна възраст тялото ги възприема по различен начин.

Ето няколко храни, които трябва да избягваме, ако сме минали тази възраст:

Енергийни блокчета

Вярваме или не, именно тези храни не доставят точно протеини и енергия на тялото. Те са по-полезни за младите хора, но минавайки 30 години е по-добре да не ги консумираме, а да наблегнем на истинска храна като плодове, зеленчуци и пълнозърнести продукти. Енергийните блокчета съдържат много вредни съставки като глицерин, сорбитол, суроватъчен протеин, фруктоза и декстроза, които не са полезни за здравето и могат да ни донесат излишни килограми.

Бял хляб

Бялото брашно и багетите са много пухкави и вкусни, когато са току-що изпечени, но те имат високо съдържание на захар и глюкоза, нищо че на някои етикети не го пише. Това може да наруши производството на колаген и много протеини, контролиращи образуването на бръчки. Затова е по-полезно след навършване на христовата възраст да се храним с пълнозърнест хляб и то най-много 1-2 пъти на ден.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април