Сутрешни навици за ефективно отслабване

Сутрешни навици за ефективно отслабване

Събудете се с песен. Често от рутината забравяме да се протегнем и да се усмихнем след ставане от сън. А това се оказва един от важните фактори за тонус на организма. Онези пък, които са решили да отслабнат, могат да видят няколко простички способа за сутринта, гарантиращи впечатляващ резултат. Предлага ги elle.ru. 

Да бъде светлина

Пускайки светлина в стаята, вие пускате и положителната енергия, която влияе благотворно върху организма. Учени от американския университет Northwestern определят, че 20 – 30 минути ярка светлина, получени сутрин, са способни да регулират метаболизма и да задвижат много други процеси.

Така че сутрин не палете лампата, а вдигнете щорите и отворете широко прозореца. Независимо от физическата активност, от количеството сън, от възрастта или калориите за ден именно утринната светлина съставлява 20 процента от индекса на растежа на теглото на всеки човек. Така че преди да започнете с упражненията, се усмихнете през прозореца на ярката светлина. 

Движението е живот

Дори най-кратката физзарядка, извършена всяка сутрин преди закуска, внася огромна лепта в процеса на отслабване, камо ли кроса и пълноценното фитнес занимание по всяко друго време на деня. Изследвания показват, че онези, които хапват обилно след неголяма физзарядка сутрин, изгарят повече мазнини от тези, които хапват малко и едва след това се отправят на крос. 

Размерът има значение

Ако сте свикнали да изпивате сутринта чаша портокалов или ябълков сок, най-добре е да използвате за целта висока тясна чаша, а не стандартна широка. Зрителната измама позволява да съкратите количеството на употребяваната течност, а заедно с това и количеството на захарта. А най-доброто от всичко е просто да изпиете чаша обикновена вода. 

Повече протеини

Учените все по-често стигат до извода, че залогът за успешното отслабване – повече, отколкото ние си мислим, е в количеството употребяеми протеини сутрин. Ако сутринта хапнете сериозна протеинова закуска с яйца и примерно парче шунка вместо млечни продукти и зърнени храни, на обяд ще ви се иска да ядете доста по-малко от обичайното. Протеините отдавна се смятат за закуска номер 1. 

Минута за медитация 

Няколко минути спокойна концентрация в дишането са способни да зададат правилна настройка за целия ден напред и да повишат самосъзнанието, включително необходимия фокус по отношение на храненето. Именно недостигът на самосъзнание в продължение на деня често е отговорен за неправилния избор на храна, затова е толкова важно да отделите поне 5 минути в сутрешната рутина, за да се вгледате в себе си.

ключови думи:
сутрешни навици

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април