7 добавки, от които се нуждаете всекидневно

За по-добра форма и красота
7 добавки, от които се нуждаете всекидневно

Зимата е период наситен на повече вирусни инфекции и като цяло имунитета ни е значително по-занижен, което налага необходимостта от следвате на целесъобразен начин на живот и прием на най-важните витамини и минерали поддържащи отличната ни здравословна форма.

Витамините и минералите са от изключителна важност за поддържането на отлично ни здравословно състояние. Понякога храната, която приемаме всекидневно не е достатъчна, за да могат намиращите се в тях полезни вещества да бъдат усвоени от организма ни на сто процента и това налага необходимостта от включването на допълнителни хранителни добавки.

Най-важните 7 витамини и минерала ще се погрижат за запазването на отличната ви форма и красота, като не ви позволяват да страдате от най-често срещаните заболявания на нашето съвремие.

За първите 3 хранителни добавки можете да прочетете в jenite.bg, а останалите можете да откриете тук в страницата на fitwell.bg.

1594170Thinkstock/Guliver

Магнезий
Магнезият играе ключова функция при регулиране на кръвното налягане, както и способността на тялото да възстановява мускулите, нервите, функциите на сърцето, както и да контролира нивото на кръвната захар.
Недостатъчното му количество в организма ви излага на риск от високо кръвно налагане, както и болестите свързани със сърцето, диабет и различните видове възпаления.
Необходимо е да тествате нивата на магнезий в кръвта преди да се насочите към допълнителен прием на магнезий, ако мислите, че страдате от дефицит.
Но в случай, че се храните здравословно би трябвало да си набавяте необходимото количество дневна дажба.
Магнезий можете да си набавите от тъмнозелени зеленчуци, боб, соя, ядки, семена и авокадо. Твърде много магнезий в тялото не представлява риск, но може да предизвика диария, гадене или спазми.

Калий
Калият играе ключова роля в поддържането на кръвното налягане и е от изключително значение за организма без значение на колко години сте. Необходимо е да се стремите към приема му от натурални продукти, освен ако не ви е препоръчан специално под формата на хранителна добавка от лекар.
Имайте предвид, че твърде много калий в организма може да увреди стомашно-чревния тракт и сърцето и да доведе до потенциално животозастрашаващи сърдечни аритмии.
Можете да си го набавите от разнообразната и здравословна храна. Употребявайте редовно банани, кайсии, картофи, салата, боб и леща.

Омега-3 мастни киселини

Омега-3 мастни киселини всъщност не е витамин, но заслужават да бъдат сред витамините и минералите, които укрепват нашето здраве. Именно омега-3 ни помага да противодействаме на някои негативни промени, които настъпват в организма ни с всяка изминала година. Забавя процеса на стареене, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и нивото на лошия холестерол в кръвта.
От изключително значение е за организма ни без значение от възрастта, особено ако страдате от наднормено тегло!
Омега-3 поддържа паметта в отлична форма, така че е подходящ за студенти и хора, които работят на бързи обороти.
Можете да си го набавите с правилните храни, като: риба, орехи, ленено семе, зеленолистни зеленчуци и морски дарове.

Пробиотици
Пробиотиците също не спадат към групата на витамините и минералите, но са от изключителна важност за организма без значение на колко години сте. Пробиотиците играят значима роля в поддържането на червата здрави, но също така понижават риска от сърдечно-съдови заболявания, диабет и инсулт. Според редица специалисти, въпреки че можете да си добавите пробиотици от различните видове ферментирали храни е препоръчително да ги включите като всекидневна добавка.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април