Шоколадът е по-ефективен от лекарствата срещу кашлица

Твърдят новите проучвания на учените
Шоколадът е по-ефективен от лекарствата срещу кашлица

Шоколадът най-ефективното натурално средство срещу кашлица, дори от вече познатия ни билков чай с мед.

Ако искате да си облекчите досадната кашлица, която не ви дава покой нито денем, нито нощем, то е по-добре да заложите на чаша горещо черно какао с мед. Благодарение на него ще се почувствате значително по-добре.

Още по темата: 5 храни, които влошават състоянието ви при грип и настинка

Горещата напитка е 3 пъти по-добра и от всички медикаменти дело на традиционната медицина срещу кашлица, твърдят учените от London Imperial College.

1642840Thinkstock/Guliver

Какаото е богато на теобромин, активно вещество което облекчава кашлицата, но също така и с многобройни други ползи за здравето.

Още по темата: 10 метода да смъкнете кръвното си по естествен начин

За да докажат теорията си, учените правят задълбочена проучване, в което взимат участие две доброволни групи. Първата група получава сироп за кашлица с теобромин, а втората група получава сироп за кашлица с добавка на кодеин, който се използва от традиционната медицина срещу кашлица.

Още по темата: Домашно приготвен сироп за кашлица

За предизвикване на кашлица, учените дават на участниците капсаицин, който се съдържа в чили чушките. След което учените измерват размера на кашлицата при двете групи и с изненада установяват, че три пъти повече капсаицин е трябвало да употребят първата група, която е пила какао, в сравнение с останалите участници, които приемали кодеин.

Още по темата: Храна за щастие

Най-позитивният знак от това проучване е, че размерът на теобромина не носи никакви странични ефекти или други неблагоприятни последствия за здравето.

Още по темата: 9 ефективни метода за превенция срещу диабет тип 2

За да овладеете кашлицата е необходимо да изпиете просто две чаши горещо натурално какао. Съществуват редица други доктори, които са установили отдавна ползите от употребата на горещо какао при упорита кашлица. Например шведски лекар в Норчопинг редовно предписва на пациентите си какао против кашлица.

Шоколадът с високо съдържание на какао може да бъде отлично средство и за преодоляване на зависимостта към сладките изкушения и в същото време да се погрижи добре за здравето ви.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април