Храната има вкус!

Health on a plate ни показаха как се сервира и консумира здраве в чиния
Храната има вкус!

Храната е не само източник на енергия, но и извор на здраве. И точно, защото искрено вярваме в това, в събота отидохме да опитаме вкусотиите на нашите приятели от Health on a plate, които са на същото мнение :)

Ако още не сте разбрали кои са те, обясняваме: добре познатите хора от Истинската храна, сръчните кулинари Бояна и Боби от Foodies', The Art of Real Food и Coral Club. Идеята им е да накарат повече хора да се отнасят отговорно към това, което ядат, и да възвърнат вкуса си към храната – онзи, истинският, в чиято формула не фигурират Е-та и цифри. Те разчитат на локалното производство, традиционните рецепти и разумния подход в приготвянето им.

Всички желаещи имаха възможност да се запознаят с хранителното обединение в последния ден на март с кулинарно събитие, което се случи в очарователното пространство на "Плюс това". Липсваха само Галя и Диана от The Art of Real Food, които бяха извън пределите на страната.

Кратката презентация и продължителната дегустация на колбаси, месни деликатеси и млечни продукти, овкусиха целия ни уикенд. На място бяха приготвени и апетитни сандвичи с домашен хляб, пици от домашно тесто, хапки с извара и спанак и още куп изкушения.

Всички продукти, използвани в кулинарното начинание, са произведени в български ферми, недалеч от столицата, и са проверени старателно. Как протича този процес, можете да научите накратко от видеото.

Останахме с впечатление, че бурканът с дарения за SOS Детски селища България се понапълни, но организаторите ще кажат каква е събраната сума.

В разгара на вечерта пък няколко щастливци си тръгнаха с вкусни награди - торти и продукти, както и с тематично четиво.

А какво и как приготвиха Бояна и Боби, вижте тук, съвсем детайлно :)

Вече очакваме с нетърпение продължението, защото от Health on a plate планират да организират и серия образователни лекции и практически семинари. Естествено, ние ще ви държим в течение постоянно, та, ако случайно сте изтървали последния уикенд, да не пропускате следващите вкусни мероприятия. Надникнете и в галерията, но внимавайте! - води до внезапни пристъпи на глад ;)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април