Това са храните, които трябва да похапваме всеки ден

Това са храните, които трябва да похапваме всеки ден

Има някои храни, които могат да бъдат особено полезни за организма ни. Именно те трябва да преобладават в нашето меню, за да се чувстваме добре и да бъдем здрави и енергични. Днес ще ви разкажем кои са 6-те храни, на които трябва да наблягате и може да хапвате всеки ден.

1. Ядки

Ядките са много полезни, въпреки, че някои от тях могат да бъдат особено калорични. 10 орехови ядки са достатъчни, за да се наядем, като те са богати на омега 3 мазнини, на витамин Е и белтъчини. Шепа ядки на ден ще намали риска от заболявания на сърцето, ще подсили имунната система и ще се погрижи за доброто храносмилане.

2. Ситни плодове

Ситните плодове като например боровинките и малините са много полезни за организма. Те са хранителни и притежават противовъзпалителни действия. Ако приемате боровинки и ягоди, то няма да наддавате тегло, а едновременно с това ще приемате нужните фибри, витамини, калий и фолиева киселина.

3. Ябълки

Ябълките са едни от най-полезните плодове. Много учени твърдят, че една ябълка на ден може да ни предпази от всякакви заболявания, тъй като тя е източник на антиоксиданти, защитаващи клетките от редица заболявания, включително и рак. Не премахвайте кората им, тъй като реално тя съдържа всички нужни хранителни вещества.

4. Черен шоколад

За изненада на мнзоина, черният шоколад е една от храните, които можем да хапваме всеки ден. Е, не говорим за цял шоколад, а по-скоро за едно парче на ден. Изберете шоколад, съдържащ 70% какао и по този начин може да предпазите сърцето си от холестерола, който би навредил.

5. Зелен чай

Зеленият чай е полезен за организма и има добро въздействие върху метаболизма. Той зарежда с антиоксиданти и подпомага лесното и безопасно отслабване. За видими ефекти, то минимум 2 чаши зелен чай на ден трябва да бъдат приемани.

6. Моркови

Морковите са едни от най-обичаните зеленчуци, предоставящи редица витамини, фибри и минерали на организма. В тях се съдържат витамин С, витамин А, бета каротин и фибри. Съвсем спокойно може да приемате моркови всеки ден, тъй като те предпазват от редица заболяванияпише "Труд".

ключови думи:
полезни храни

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април