Сиренето и кашкавала предизвикват зависимост

Според най-новите изследвания
Сиренето и кашкавала предизвикват зависимост

Обърнали ли сте внимание, че колкото по-често ядете сирена и кашкавали, толкова повече ви се яде от тях?!

Според най-новите проучвания именно сиренето и кашкавала могат да ви накарат да сте зависими от тях по същия начин както можете да се пристрастите към цигарите, алкохола, лекарствата или други неща.

Според доклада изнесен от учените и публикуван в шведския сайт Må Bra причината за пристрастяването към млечните продукти се крие в казеина – вид протеин, който е основната съставка на млякото.

1587940Thinkstock/Guliver

Според изследователят Neal Barnard, основател на Комитет за отговорна медицина във Ваншингтон, САЩ казеина притежава морфиноподобен състав, който позволява на организма да сигнализира, че сме гладни за още, още и дори още сирене или кашкавал. Точно както при наркоманията, но без симптоми на физическа абстиненция.

Добрата новина е, че сиренето притежава и значителни ползи за здравето, така че е добре да съблюдавате единствено количествата, които поглъщате от тези продукти, за да не нарушите линията на фигурата си.

Един от сериозните позитиви на сиренето е, че след хранене приема на малко парченце ще предпази зъбите от киселинна атака.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април