Маслото от макадамия намалява холестерола

Полезен е също за кожата и косата
Маслото от макадамия намалява холестерола

Ако обичате ядки, може би сте пробвали и тези на макадамията. Те са вкусни, засищащи и полезни за здравето. Маслото от тях също има своите предимства- подпомага кожата и косата, бори се с различни проблеми в организма благодарение на своите съставки.

Маслото от макадамия е източник на палмитолеинова киселина - мононенаситена мастна киселина, която се бори с лошия холестерол, като същевременно подобрява нивата на добрия. Помага за по-добър метаболизъм на организма, нанесено върху кожата, увеличава нивото на палмитолеиновата киселина в нея. Затова е особено полезно след излагане на вредните слънчеви лъчи. 

Мононенаситената мастна киселина е най-ценното вещество в маслото от ядки на макадамия. Ето защо:

1. Намалява лошия холестерол

Близо 31 милиона възрастни имат висок общ холестерол в Америка. Около 73,5 милиона възрастни също имат висок "лош" холестерол с ниска плътност на липопротеините. Повечето от тях не се лекуват, което им създава проблеми с лошия холестерол, според проучване.Палмитолеиновата киселина в макадамиевото масло може да помогне за справяне с тези проблеми. Доказано е, че тя намалява лошия  холестерола и увеличава нивата на добрия, с което спадат нивата на общия холестерол.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април