5 упражнения за изваяни коремни мускули

5 упражнения за изваяни коремни мускули
Бързите упражнения, който практикуваме от време на време, не са достатъчно ефективен заместител на редовнита тренировката във фитнес салона. Въпреки това, следният комплекс упражнения дава задоволителни резултати, разбира се, в случай, че се изпълнява редовно. Нужна е силна воля и 30 минути всеки ден.Упражнение 1: Загрейте малко преди упражненията

За да е тренировката възможно най-ефективна, се нуждаете от достатъчно комплексна и продължителна загрявка. Бягането и скачането на въже са отлични за раздвижване, но ако разполагате с достатъчно време, съветваме да направите разтяганията, познати от часовете по физкултура. Започнете с главата, раменете, гърба и ханша и завършете с краката и стъпалата.

Упражнение 2: Класически коремни преси

Легнете на пода и поемете дълбоко дъх. Свийте коремните мускули и концентрирайте погледа си върху произволна точка на тавана. Започнете с движения на тялото нагоре на около 45˚. Не повдигайте излишно корпуса чрез изнасяне напред на врата и главата. Те трябва да останат стегнати. Задръжте позицията 2-3 секунди и после бавно се върнете надолу.

Упражнение 3: Наклон встрани

Изпълнете упражнението в стояща позиция. Застанете с леко раздалечени крака и ръце, поставени от двете страни на тялото. Започнете наклони вдясно и вляво. Упражнението се практикува за стягане на страничните, коремни мускули.

Упражнение 4: Упражнение с въртене

Упражнението е от най-популярните за тренировка на централната част на коремните мускули. Изпълнявайте упражнението, стоейки с раздалечени крака, свивайте коремните мускули. Започнете да въртите горната част на тялото наляво, а след това надясно.

Упражнение 5: Двойни коремни преси за по-ниската част на корема

Когато изпълнявате коремните преси, тренирате коремните мускули. Ако направите две коремни преси, увеличавате натоварването за по-ниската част на тялото. Легнете на пода и повдигнете краката на ъгъл от 90˚. Поемете дълбоко дъх и разтегнете коремните мускули.

Концентрирайте погледа върху точка на тавана и повдигнете горната част на тялото на 45˚ над пода. Задръжте тялото в позицията 2-3 секунди, наведете го без да докосвате пода и отново повдигнете. Задръжте 2-3 секунди и бавно върнете надолу.

Правете поне 3 поредици от 15 коремни преси за видим ефект, пише topshop.bg.
ключови думи:
коремни мускули

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април