Що за уред е фитнес ролката?

Идеална за масаж и загрявка
Що за уред е фитнес ролката?

Все още не твърде разпространена в България, но задължителна част от оборудването на спортните клубове по света, фитнес ролката, изработена от плътна пяна, е уред, който се използва най-вече в тренировките по "пилатес", но, разбира се, има и много други различни употреби.

Служи за масаж на тялото, за разтягане на мускулите и за цялостна поддръжка на фигурата. Задължителен уред е и във възстановителните фитнес програми.

Най -"хубавото" й качество е, че е лека, лесно преносима и идеална за упражнения вкъщи. Лошото е, че у нас може да бъде открита в малко спортни магазини и за сега - на не особено "прилична" цена.

"Търкалянето" на краката, гърба и други големи мускулни групи преди тичане или каране на колело, е чудесна разгрявка към кардиото, защото позволява на кислородът да проникне в мускулите, върху които ще се работи", обяснява Ашли Бордън, персоналният треньор на британската поп-изпълнителка Наташа Бедингфийлд и на сладураната Манди Мур. 

Самата Бордън препоръчва на всички свои клиенти упражнения с ролка по 15-20 минути на ден, три пъти седмично, като страхотно допълнение към кардио тренировката или упражненията с тежести.

Да се "търкаляме", за да... 

Редовната употреба на този простичък уред намалява значително появата на целулит, тъй като действа на принципа на ендермологията – терапия (без хирургическа намеса) за масаж и аспирация на кожата, целящи подобряването и засилването на циркулацията и обмена на токсините и хранителните вещества.

Ролката е подходяща и за масаж на мускулите на гърба, на гръбначния стълб и като цяло за облекчаване на болката в различни части на тялото, резултат от системни схващания и наранявания.

Освен всичко друго тя действа на принципа на фитнес топката и развива добре мускулите на предната част на тялото, тъй като по време на упражненията то трябва да играе ролята на опорна точка и да пази баланса.

Очаквайте съвсем скоро да ви запознаем с няколко много интересни програми с този компактен и интересен уред!

ключови думи:
пяна ролка тренировка

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април