Мъжки момичета: Инес

„Давам възможност на мъжете да свършат това, което се счита за тяхно задължение. Ако не се справят, им показвам как се прави.“
Мъжки момичета: Инес

Още не бях приключил първото си интервю с Инес и вече се опитвах да си измисля повод за второ. Не знам защо. Може би защото тя е човек, който може да те зарази с ентусиазъм само с удивителните, които поставя на края на почти всяко изречение. Или може би защото виждаш как е възможно за "работа" да се говори с усмивка и нетърпение. Или пък понеже си даваш сметка, че тя вярва във всяка своя дума не за друго, ами защото я е изпробвала на практика.

Един от първите хора, за когото се сетих, когато решихме да стартираме рубриката "Мъжки момичета", беше Инес. Ако имаше повече мадами от нейната порода, песента на Джеймс Браун It's A Man's Man's Man's World нито щеше да носи това име, нито щеше да звучи по този начин, а вероятно никога нямаше да бъде изпята. Ей сегичка ще разберете защо...

Ако трябва да опишеш себе си с три думи, кои ще са те?

За многословен човек като мен три думи е доста ограничаващо, но може би... нещотърсач, идеалистка и различна, клоняща към особена.

Кои са качествата, които нямаше да притежаваш, ако не тренираше?

Ако не тренирах, може би нямаше да съм се научила как да живея истински. За мен тренировките и животът са два паралелни свята. За мен тренировката е нещо, като мини репетиция за живота. Качествата, които развивам в залата, са тези, които после прилагам в живота. Ако не тренирах, нямаше да знам как да живея.

831410Inspired Fit Strong

А би ли могла да кажеш, че тренировките те лишават от нещо?

Разбира се! Лишават ме от мъчителното съществуване, което се характеризира с живот без смисъл и цел; живот, ограничаващ се до чист консумеризъм и неосъзнато воден от желанието да се задоволяват само прищявките на ума, без да се обръща внимание на нуждите на тялото. Лишават ме от чувството на зависимост, характерно за мнозинството хора, което сляпо вярва, че нямат контрол над живота си и над посоката, в която той се развива!

Възприемаш ли себе си за мъжко момиче и в какво се чувстваш най-силна?

О, да! В какво се чувствам най-силна... опитвам се да бъда силна във всичко. В последно време съм привърженик на теорията за това, че човек първо трябва да си е самодостатъчен и да се чувства щастлив в тишината на собственото си присъствие, а след това да изгражда пълноценни взаимоотношения с другите.

Опитвам се да се науча сама да се справям с това, което денят ще ми предложи, защото когато човек се чувства независим, открива свободата. Когато се откъснеш от привързаността и необходимостта да се вкопчваш в хора и ситуации, които да бъдат източник на сила в живота ти, откриваш истинските си способности и истинската сила, които са на практика неизчерпаеми.

Можеш ли да кажеш, че имаш слабости? Как ги преодоляваш?

Всеки има слабости! Въпросът е да ги откриваш и да ги признаваш пред себе си, а след това да работиш върху тях. Проблемът на повечето хора, не е, че имат слабости, а че живеят в отрицание и не си ги признават. Лично аз всеки ден се водя от това, че към каквото и да имаш съпротива, то става трайно. А когато имаш смелостта да го разгледаш открито, намираш и силата да го преодолееш.

Така че винаги, когато почувствам някаква слабост, признак на съпротива и желание да избягвам нещо, зная, че там се крие някаква истина за мен самата. Истина, която се опитвам да скрия от себе си. Тогава си казвам, че това е моята възможност да се изправя срещу слабостта си, да я погледна в очите и да й кажа, че не ме е страх и че мога да се справя. Всяка слабост, срещу която се изправим, в края на краищата се превръща в наша сила!

Така е и в залата, и в живота... Имало е упражнения, които съм мразела и не съм се справяла добре с тях, но въпреки това съм тренирала. Сега те са сред любимите и едни от най-силните ми в залата!

831406Inspired Fit Strong

Коя е най-голямата ти житейска победа?

Ще излъжа, ако кажа, че имам само една. Ако трябва да отговоря точно на въпроса, вероятно бих посочила мига, в който осъзнах, че животът ми, това, което се случва в него и посоката, в която се развива, е изцяло под мой контрол. Моментът, когато се отрекох и отказах от илюзията и неосъзнатото съществуване. Моментът, когато спрях да обвинявам другите и ситуациите в живота за неуспехите си. Моментът, когато се обърнах към себе си като към причина за всеки един проблем и като към решение за всяка една пречка! Моментът, когато осъзнах, че когато човек се пребори със себе си и психиката си, животът става детска игра и всичко е постижимо!

А любимият ти личен рекорд в тренировъчно отношение?

О, всички са ми любими! Тези, които ме познават, знаят за тежките контузии, които имам на раменете. Имаше моменти, когато мислех, че упражнения като лицеви опори и набирания са непостижими. Днес вече правя лицеви опори с тежести. Вече не вися на лоста, а всъщност даже мога да се набирам! Постиженията ми на клека и тягата също много ме ентусиазират, както и, разбира се, стойката на ръце.

831408Inspired Fit StrongКолко пъти се набираш?

За сега мога само 5-6. Но, както вече споменах, за мен това е голямо постижение, предвид контузиите, които преодолях.

Има едни хора, които твърдят, че жените не трябва да тренират "като мъже". Какво би искала да им кажеш?

Ами, ако трябва да съм откровена, бих им казала да си променят представата за мъжете! Не е мой проблемът, че в днешно време повечето "мъже" висят като пране на простор, когато се хванат за лоста и се опитат да се наберат. Нито пък фактът, че не тренират крака, защото им харесва да ходят в skinny jeans.

Ще им кажа, че няма нищо лошо в това една жена да бъде силна и атлетична и, че тези, които възразяват, обикновено са чисто и просто изтъкани от комплекси и подразнени от факта, че не могат да стъпят дори на малкия пръст на такава жена!

Как се храниш, за да поддържаш висок спортен дух в атлетично тяло?

Храня се само с истинска, качествена храна. Не правя компромис с храненето си. Ям предимно свински гърди, свински вратни пържоли, яйца с жълтъците, черен дроб и зеленчуци.

Строяваш ли мъжете в живота си и мериш ли мускули с тях?

Да ги строявам? Открито, не. Но с личния си пример в залата се опитвам да им покажа накъде е правият път! ;) На шега мерим мускули, но иначе има мъже в залата, с които тренирам и които определено са ми голяма подкрепа и мотивация. Ежедневно ми напомнят колко много мога да постигна, помагат ми да преодолявам страховете си и ограниченията, които понякога несъзнателно си налагам. Бих казала, че взаимно си помагаме. Все пак добрите приятели не позволяват на приятелите си да вдигат леки тежести и да се скатават в залата.

831409Inspired Fit Strong

Какво смяташ за женската еманципация – добро явление ли е тя, според теб, или не съвсем?

Зависи в каква насока се проявява. На моменти наистина е влудяващо. Смятам, че и мъжете, и жените са необходими в обществото и няма нужда единият пол да иззема всички функции!

Както баба ми ме е учила, първо давам възможност на мъжете да свършат това, което се счита за тяхно "задължение", и ако не се справят, им показвам как се прави! ;)

Има ли мъжко занимание, в което няма място за една жена?

В моята реалност, ДА! Всичко свързано с компютъра, преинсталирането на операционната система и т.н. не е за мен!

Ако мъжете са от Марс, жените са от...?

А защо трябва да са от различни планети?

Ще празнуваш ли деня на жената и как?

По принцип такива празници от рода на "Деня на... ( попълнете празното място)", са меко казано смехотворни. Но, ако ме питаш какво ще правя на този ден, ще отпразнувам деня на жената със свинска пържола на масата и български клек и тяга в залата!

 

Искате да продължите да се мотивирате или се дразните от жени, които са по-силни от вас? Това е напълно възможно! Единственото, което трябва да направите, е да харесате страницата ни във фейсбук. Инес също си има фен-страница, на която можете да видите или директно да попитате как се става мъжко момиче.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април