Комбиниране на тренировки на закрито с часове по бойни изкуства

Комбиниране на тренировки на закрито с часове по бойни изкуства

Тази статия не е директно ръководство за действие, но отразява определен опит на лични фитнес треньори, натрупан по време на работа с клиенти, които се занимават не само с културизъм, но и с други спортове.

Доста често фитнес треньорите с различна квалификация, както и с различен трудов опит в тази област, са изправени пред факта, че младите хора (не само момчета, но и момичета, включително), които тренират с железа, освен това са ангажирани в някои други бойни изкуства.

Сред тях могат да бъдат както свободна борба, бокс (класически и тайландски), кикбокс, бразилско джиу-джицу и други бойни изкуства.

Но важното е не какъв вид бойна дисциплина е в техния график, а че те се интересуват от въпроса как да съчетаят цялата тази физическа активност възможно най-правилно и продуктивно.

Структурата на статията:

1. Общ принцип

2. Принципи на комбиниране на тренировки

3. Заключение

Общ принцип - веднага отбелязваме, че комбинирането на едното с другото е съвсем реалистично, тъй като професионалните бойци правят точно това.

Освен това, с правилния подход, "симулаторът" и бойните изкуства ще се допълват хармонично и качествено.

В края на краищата бойните изкуства означават издръжливост, скорост, време, сила и много други качества, които могат да бъдат развити, като посетите по-специално фитнес залата.

2300332pixabay.com

Ако сега разгледате много популярни бойци от UFC - те имат не само отлични бойни умения, но и добър "атлетизъм", освен това в социалните мрежи има много материали за силовите им тренировки.

  • Тук обаче не всичко е толкова просто !

Всъщност ситуацията е, че има известна граница в развитието на определени двигателни умения и след като тя бъде достигната, по-нататъшното развитие на едно умение пречи на развитието на останалите.

И тук спортистът трябва да подреди приоритетите си, като реши кое е по-важно.

Ако приоритетът е по-висок в посока на силовите показатели и красивите мускули, тогава 3 пъти седмично трябва да посещавате фитнес залата и да тренирате продуктивно, като се отдавате на бойните изкуства по един – два пъти седмично.

Ако обаче развитието на бойните умения е по-важно от гледна точка на нивото на приоритетите, тогава е напълно достатъчно да провеждате силови тренировки с "железа" не повече от 1 - 2 пъти седмично и да насочвате останалата енергия към собственото си развитие в областта на бойните изкуства.

Въпреки това младите хора често искат да успеят "и тук и там". Ако мислите по този начин, трябва да разберете добре колко качествени тренировки на седмица можете да "овладеете" или да помислите за приемане на спортна фармакология като тестостерони, туринабол, анавар и много други продукти, които може да отриете в онлайн магазин Anabol.bg.

Много треньори съветват клиентите си да започнат с 4 тренировъчни сесии на седмица.

Например започнете седмица с две тренировки по бойни изкуства (условно в понеделник и вторник) и завършете с две занимания във фитнеса (условно в сряда и петък).

Принципи на комбиниране на тренировките

За вашето пълно възстановяване е важно да избягвате две тренировки в един и същи ден.

Тоест не трябва да тренирате повече от веднъж на ден. Ако посещавате фитнес залата и тренирате с тежести, тогава по време на тренировките по бойни изкуства няма смисъл допълнително да се занимавате със силови упражнения (както и обратно).

Направете това, което има смисъл за обстоятелствата. Ако тренировките следват една след друга, по-добре е първата да е с тежести, а след нея, на следващия ден, урок по бойни изкуства.

Този принцип на редуващи се тренировки може да се използва непрекъснато. Докато практикувате във фитнеса, можете да премахнете всякакви изолиращи упражнения от програмата си, като оставите само "основата", а самата тренировка не трябва да трае дълго - до 1,5 часа.

Този подход ще ви помогне да се развиете по-добре и в двете посоки. В този режим е много лесно да се претренирате, затова внимателно следете състоянието на тялото си.

Ако разберете, че не сте се възстановили достатъчно, отменете една от тренировките.

Заключение

Доста трудно е да се постигнат високи постижения в повечето видове бойни изкуства без поне базови силови тренировки.

В същото време трябва да помните, че силовите тренировки са допълнително (спомагателно) занимание, а не основно, следователно в никакъв случай не трябва да пречат на основното занимание.

От друга страна, ако сте горещ привърженик на тренировките с "железа" и сте отишли ​​в секцията по бойни изкуства от интерес, просто "за душата" или по подобни причини, тогава не се колебайте да изградите свой собствен режим на тренировка във фитнес зала и правете тренировки по бойни изкуства 1 - 2 пъти седмично.

Не забравяйте, че това са две различни области на физическа активност. Ако дадете най-доброто от себе си за пълната програма "тук и там", тогава рано или късно ще се сблъскате с претрениране, така че внимателно обмислете плана си за трениране, така че да сте възможно най-организирани.

ключови думи:
бойни спортове

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април