Кардио и повече фибри за плосък корем

Кардио и повече фибри за плосък корем

Коремните мазнини доста често са на прицел, когато говорим за отслабване и тренировки. Дали защото искате отново да можете да закопчаете любимите си дънки, или да изглеждате по-добре по бански, определено си заслужава да положите усилия. Това определено влияе на самочувствието. За да изпълните тази мисия, съвсем не е важно само да наблягате на коремните преси. Необходимо е да внимавате и за други фактори, които биха повлияли на талията ви.

На първо място отделете внимание на храненето. Добре е да приемате повече фибри. Те помагат за ускоряване на метаболизма, прочистване на токсините и подобряване на храносмилателната функция. Това ще се отрази положително на коремните мускули.

Зеленчуците са богати на минерали, витамини, които не съдържат много калории. Нека те бъдат основната част от менюто ви. Запазете по-малка порция за протеините и мазнините, но не ги изключвайте.

Без захар

Друго важно правило е да забравите захарта и подсладените напитки. Въздействието на добавената захар върху тялото ви предизвиква сериозни вреди върху протичащите в него метаболитни процеси и върху вашето здраве. Когато консумирате храни и напитки, съдържащи големи количества добавена захар, черният ви дроб се насища с фруктоза, което претоварва функциите му и води до превръщане на излишните й количества в мазнини, които се натрупват около черния дроб и в областта на корема. Увеличаващите се коремни мазнини са безспорен индикатор за инсулинова резистентност и различни проблеми с метаболизма, които сериозно затрудняват процеса на отслабване и вредят на здравето. 

Солта пък причинява задържане на течности и спомага за образуването на воден целулит. Той е предпоставка за трупане на мазнини не само в коремната област, но и по други части на тялото. Ограничете приема на сол. 

Повече авокадо

Авокадото е богато на мазнини. Затова е добър помощник в борбата срещу тлъстинките в корема. Мононенаситени мастни киселини ускоряват метаболизма и топенето на мастната тъкан. 

Газираното също е враг. И то не само подсладените напитки. Обикновената газирана вода също влияе зле на коремните мазнини, като стимулира тяхното натрупване. 

Яжте и повече риба. В нея се съдържат най-важните мазнини и протеини, които ще ви помогнат да стегнете корема, да го освободите от излишните мазнини и да го вталите за лятото. 

Тиквени семена 

Тиквените семена са богати на аминокиселини, минерали, витамини и полезни мазнини, които топят талията. Оптималната хидратация на организма допринася за по-качественото и скоростно топене на коремните мазнини. В допълнение ще редуцирате общото си тегло по-лесно, ако пиете повече течности.

Избягвайте алкохола 

Алкохолът е много калоричен и в повечето случаи това пречи на отслабването, особено на стопяването на коремните мазнини. Не си даваме сметка колко празни калории трупаме към общия дневен прием храна, като си пийваме една-две чаши вино или бира вечер след работа.

Приемът на ограничено количество въглехидрати по време на хранене също е от съществено значение за загубата на мазнини. Нисковъглехидратните диети водят до намаляване на апетита и натрупалата се в организма вода, което ги прави много успешни при отслабване. Ако трябва да сравним диетите с ниско съдържание на въглехидрати и тези с ниско съдържание на мазнини, то храненето с ограничено количество въглехидрати води до редуциране на натрупалите се мазнини в коремната област и около черния дроб и други органи. 

Тренировки

Наред със здравословното хранене редовните тренировки са най-доброто, което може да направите за дълъг, здравословен живот и крепко здраве без болести. Ползата от премахването на вредните коремни мазнини за вашето здраве е голяма, но тренировката не трябва да бъде сведена единствено до упражнения за корема, защото отслабването само на едно място е невъзможно. Чудесни за топене на коремната обиколка са тренировките с тежести и кардио упражненията. За желания плосък корем ще ви помогнат също ходенето, бягането и плуването. Ако превърнете тренировките в рутина, не само ще загубите мазнините по корема, но и ще предотвратите появата им след отслабването, ще смекчите риска от възпаления в организма, ще поддържате нормални нива на кръвна захар и ще подобрите метаболитното си здраве. Упражненията, подобни на каране на каяк, стягат корема, укрепват мускулната стена и най-важното - отървават ви от досадните паласки.

Източник: "Телеграф"

ключови думи:
отслабване

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април